JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

30 dagar av tacksamhet...

Vad jag väljer att rikta mitt fokus på

Det är egentligen så självklart för mig vad jag väljer att rikta mitt fokus, det har det varit i många år. Men det är en tid av mer oro än någonsin som berör oss alla på ett eller annat sätt.

Fortfarande är vi i vårt land ett av de allra mest priviligerade människorna i vår värld. Av många anledningar. När jag skriver vill jag vara så opolitisk som möjligt och det är min ambition även nu, men en del säger att allt vi tycker är på något sätt politiskt. Men nog om det.

Svenskarna är ett priviligerat folk

Oavsett allt så tycker jag att vi har så fina och stora förmåner i vårt land. På något sätt så får jag känslan av att vår regering vill lita på oss invånare i landet Sverige. Vi får röra oss fritt även om det finns tydliga riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. 

Vi bor inte så trångt, i alla fall de flesta av oss. Vi i mindre städer, orter och småbyar har det allra bäst! De flesta jag känner bor i egna hus med tillhörande trädgård eller så har de föräldrar med trädgård eller så har de en tillhörande park eller innergård. Vistas utomhus är ju underbart och att få möta våren med all grönska som finns nu, är som varenda vår helt magiskt! Ingen säger till dig att du måste vara inomhus! "Stay at home" kan du tolka olika såklart, men du får gå ut och promenera, ta en joggingtur, vara i parken, vid havet, på en parkbänk, på en filt i ett grönområde... 

Tillit och ansvar

Med dessa rekommendationer så är det en tydlig, i alla fall för mig, insikt om att vår regering vill få oss att känna att de litar på att vi alla, varenda invånare i detta landet, kan ta ansvar och att de har en stor tillit till att vi tar det.

Men gör vi det?

Handen på hjärtat, gör Du det?

Eller ropar du om att "Samhället" inte gör någonting? Vem/vilka är samhället? Jo det är vi själva, alla invånare i Sverige. Faktiskt, så är det. 

Till försvar ska väl sägas att vi inte är så särskilt upplysta om att samhället är vi alla och att vi därmed alla har ett ansvar att ta, emot oss själva och alla andra i vårt samhälle. För vi har under allt för lång tid matats in i en trygghet och snudd på något som kanske kännts som en ansvarsfrihet, där vi faktiskt tillåter och verkar vilja att "någon högre makt" ska bestämma över oss. 

Så frågan är om inte jag och du vill vara fria individer? 

/frihet-ar.jpg

Jag är helt säker på att frihet under ansvar är superviktigt för mig. Jag är så mån om min frihet och vill under inga omständigheter att någon tar den ifrån mig! 

Jag känner mig fri! I så mycket känner jag mig fri, trots allt kring virus och socialt avstånd mellan oss. Mycket runt om oss är dessutom så fantastiskt vackert och det är helt gratis att ta in vackerheten och den friska luften! 

30 dagar av tacksamhet

Den 1:a april drog jag igång 30 dagar av tacksamhet på min företagssida på facebook. En liten fjuttgrej kan tyckas och vi är en liten skara som håller den levande, kanske är det några till som väljer att själva ta del av den och föra egna noteringar utan att skriva dem. Den fria viljan råder även där och min lilla ambition var, att om det så gällde endast en enda person, få oss att stanna upp och både känna och tänka till kring en enkel fråga. Idag är vi inne på dag 20 av 30 dagar i tacksamhet. Det har varit fint att få ta del av andras tacksamheter, men även för mig själv att tänka till en stund. Ibland har hela dagen gått och jag har skrivit på eftermiddagen eller kvällen. 

Idag handlar frågan om vilken person i ditt liv du är extra tacksam för? Jag tycker det är svårt att välja en... det finns så många som jag är tacksam för. 

Jag tänker och har lärt mig att det jag tänker och fokuserar på växer sig starkare oavsett om det är bra eller dåliga tankar. Så utan att lägga in någon som helst stress i det här, så har jag för länge sedan valt att hålla mitt fokus på bra tankar som får mig att känna mig gladare, friare, mer nyfiken och framåt i mitt eget lilla liv här på jorden. Ibland smäller jag i backen så det dånar kring mig, men då påminner jag mig om att det också är ok, stannar i känslan tills den där lilla strimman med ljus uppenbarar sig och får mig att se på smällen och i många fall också förstå varför den kom och vad jag kunde lära mig av den. Det har krävts en hel del övning, men jag tog ett beslut om att göra det jobbet, att ta övningarna som en del av livet för att bli en skönare version av mig själv. Ibland är jag den sköna goa Jill, ibland krälar jag runt ett litet tag. För så är livet.

Personlig utmaning

Just nu har jag en ganska stor personlig utmaning att ta mig an. Den här dagen ska jag ge mig tid att se på allt kring det och komma fram till något slags beslut hur jag ska gå vidare med denna utmaning. 

Vissa ingredienser finns med i det mesta jag gör. Jag bara vet att med KÄRLEK inblandat så finns det hopp för även de mest utmanande utmaningarna och tro mig, jag har haft många såna! 

Personen jag är mest tacksam för i mitt liv är min son Sebastian. Han är allt av allt. Han är min läromästare, min största och renaste form av kärlek, min starka vackra son, men också min allra största utmaning <3 Tack för precis allt Sebban! Du & jag <3 Sebban & jag <3 

/anda-mot-anda.jpg

Ta ett beslut idag

För din egen skull, ta ett beslut redan idag om vem du vill vara, vad du vill sända ut och hur du vill att andra ska känna när de tänker på dig. 

Jag hoppas att när andra tänker på mig så tänker de att jag är en omtänksam och snäll människa som vill väl och gott. Jag är långt ifrån perfekt och jag har mina mindre bra sidor, men på det stora hela så är jag en bra människa med ett gott, stort och kärleksfullt hjärta.

Ha en fin vecka nu och gör den till en riktigt bra vecka! Känn tacksamhet över den stora frihet Du har att vara just Du! Kram Jill

 

20 apr 2020