JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Att leva hälsosamt är ett beslut du tar

Det kommer sällan av sig själv, det hälsosamma livet

Vi utsätts för så mycket frestelser hela tiden utan att ens tänka på det. Vart vi än går, vart vi än är och varje gång vi slår på datorn så får vi serverat utan att vi ber om det... Reklamen med prinsess-semlan är ju ett lysande exempel på smart marknadsföring :) Denna bild far runt i sociala medier hej vilt just nu så ingen ska missa att bli sugen på en semla! :D 

I lördags var jag i en affär i vår lilla stad med massor av bra saker att köpa. Den är sk smart uppbyggd med gångar man måste följa som en snirklig stig för att inte missa någon hylla med lockelser. Det går inte att gena och ta sig till kassan för att kila inom lite snabbt och köpa den där endaste saken man vill ha. Nix! På väg till kassan måste du passera flera block av hyllskepp för att ens se vad kassorna är! Där ligger de och skriker från hyllorna med godis, chips, kakor, läsk och choklad i massor så man bara måste plocka på en massa gott i korgen. Det kallas "lockvaror", men problemet vi har nu är att det inte bara är någon korg eller hylla utan hela avdelningar du måste gå igenom för att nå kassorna... Det är riktigt svårt kan jag säga! 

Men det sitter i huvudet som vanligt. Jag fick stålsätta mig en hel del i lördags och bara gå rakt igenom utan att ens fundera. För att leva ett hälsosamt liv är ett beslut du måste ta och sedan bestämma dig för att också avstå vissa saker. Jag brukar säga till mig själv: "Du vet ju om att det är slut i ett nafs och sen är det liksom över. Du blir inte lycklgare, du mår bara dåligt efter du mufflat i dig allt onyttigt och så kommer det där dåliga samvetet och du känner dig misslyckad. Det är inte värt det!" 

Nä det är det verkligen inte. För det stämmer, det är över på några minuter och inte blev jag tillfredsställd ändå utan det väcker bara sockermonstret i mig! 

Idag är jag inne på dag 8 på min hälsosamma livsstil. Jag är inne i den fas som ska rensa ut och kickstarta kroppen och knoppen. Som tar udden av sockersug och laddar upp med ny energi inför nästa fas. Det här gör jag 2 ggr/år. I början av januari för att starta om efter jul & nyårshelgerna och sen efter sommarens semesterdagar. 

Jag försöker leva efter 80/20 regeln till vardags. Jag tror inte att det funkar så bra att till 100% leva utan några onyttigheter, men att göra det till en livsstil att välja sund, ren mat och ta bort snabba kolhydrater och så mycket socker det går ur kosten. Att jag sen inte tackar nej till det som bjuds om vi är på kalas eller fest ser jag inte som ett problem utan som att det är helt ok. 

Det är också viktigt att tänka på att OM jag nu stoppar i mig något onyttigt när jag inte tänkt det så är det inte hela världen, allt är inte kört bara för att jag råkade ta en kaka till kaffet när det bjöds på jobbet. Fortsätt den hälsosamma stilen igen så är det inte någon skada skedd! :) Det dumma man gör mot sig själv är ofta att man liksom tillåter sig att fortsätta fuska för att "det är ju ändå kört nu när jag åt en kaka". Det där är bara så dumt och den enda du lurar är ju dig själv. Känns det igen? Hahaha jag tror de flesta känner igen sig i det :) 

/07be5f136d26cc571177c5a7f816ee90.jpgDet tar lite tid att förändra sina vanor och starta en hälsosammare livsstil, men det går att göra det. Det är ett beslut du ska ta om att prioritera och investera i din hälsa och ditt välmående. Du kommer bli piggare och kanske några kilo lättare på sikt och du kommer rätt omgående må så mycket bättre både kroppsligt och själsligt av att ta hand om dig själv. 

Jag har tillsammans med några kollegor startat en hälsogrupp där vi dels säljer våra hälsoboxar med en bra start för att komma igång enkelt, men det ingår även personlig coachning, pepp och vi delar med oss av tips och råd, recept med lchf och Paleokost helt kostnadsfritt i en egen sluten facebookgrupp. Här kan du ställa frågor, få pepp när du behöver den som bäst och svar på de frågor som kan uppstå när man ställer om sig. Vi har också en lic. kostrådgivare som kan bistå med sin kompetens och vill man gå vidare kan man anlita henne personligen.  

Är du intresserad av att komma igång så tveka inte att höra av dig för mer info. Mobil 0708-664219 eller via mail: [javascript protected email address]

Läs även här för info: http://www.jila4goodlife.se/kost-och-motion

ÄR DU REDO? 

 

 

16 jan 2017