JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Dag 4 kick-start

Storhandling idag!

Vi har tömt ur våra matlager så idag var det stora inhandlingsdagen. En hel timme tog det att leta runt bland hyllorna då jag åkte till stora affären där jag inte är så ofta. Det var rätt rofyllt faktiskt att gå omkring och botanisera och leta runt. Märker hur jag blivit lite mer kritisk. Mina ögon letar alltid efter ekologiskt på vad än jag ska köpa.

Nyheter för idag var bl.a Kung Markattas Lingonpulver och rotfruktschips. Ska bli spännande att smaka :)

/dag-4-aug-2015.jpg

Bild 1 visar bl.a Alpros osötade mandelmjölk och kokosmjölk som jag använder i mina smoothies. Färsk ingefära och citron är så bra att lägga i kokt vatten och dricka stora muggar av. Ekologiska närodlade tomater som är en fröjd för ögat, men som också smakade helt underbart och ja så gott som riktiga tomater kan smaka. Jämför skillnaden på ekologisk vispgrädde och vanlig vispgrädde! Förvånande nog innehåller den vanliga vispgrädden stabiliseringsmedel, men oftast inte de ekologiska (kan nog finnas någon som gör). Om det inte behövs i de ekologiska, varför då i de sk. vanliga? Såhär kan man ju hålla på med de flesta livsmedel... undecided

Bild 2 (uppe höger) visar tips på svarta bönor istället för vanlig pasta. Dessutom glutenfria och mäktiga så man behöver inte lika stor mängd. Saxen ni ser är en örtsax som är kanonbra att ha och så slipper man stå med kniv och skära till mindre bitar, det fixar örtsaxen :)

Bild 3 fler ekologiska produkter. Disktrasor som är biologiskt nedbrytbara :) har inte koll där, men det lät ju lite bra?

Bild 4 och såklart en bild på kvällens mat. Ikväll blev det kycklingfilégryta med färska örter från min egen lilla odling: Rosmarin, bladpersilja och salvia. Kryddade med curry och örtsalt, lite ekologisk vispgrädde och ekologisk kokosmjölk i och så fick det puttra på. Grymt god smak blev det. Till detta hade vi svarta bönor och för att få lite färg på det gråa fräste jag upp lite wookgrönsaker och smörstekte färsk sparris. De ekologiska tomaterna såklart och så ruccola.

Bild 5 spännande med nya chips! Har dock inte hunnit kolla om det är ett bra val eller inte, men rent spontant så känns det bättre till fredagsmyset än vanliga. Inom en snar framtid ska jag ge mig på att göra egna. Hur svårt kan det va?

Bild 6 Jag unnande mig en bok jag velat ha. Fick förmånen att äta lunch med Anna Hallén en dag i våras och det var trevligt och spännande att höra en massa nyttiga saker. Skulle kunna sitta och lyssna där en hel dag. Kanske bokar in någon kurs där framöver, vem vet...

I övrigt har dagen gått bra. I eftermiddags kändes det som om jag blev sugen på allt... men då sa jag till mig själv att det är jag inte egentligen, det sitter bara i huvudet och så skalade jag en morot och var nöjd med att käka på den. Wow!

Annat jag tänkt på idag är hur bra jag mår av att pyssla med maten, hur kul jag tycker att det är att engagera mig. Det är lite nytt för mig att va så vetgirig på ett helt annat sätt. Har känt mig pigg och fick till rikitgt effektiv träning imorse på Crosstrainern och 5 minutes shapern. Intensivträning och pulshöjande. Imorgon ökar jag mängden och takten lite till. Sista grejjen för ikväll innan jag slocknar: "Med små små steg kommer man också framåt" Tänk på det, ta det i din egen takt, njut och va nyfiken, se det som en riktig bra utmaning och vinst där du vinner högsta priset när du väl är i mål.

Jag hoppas att jag kan inspirera lite till ett hälsosammare liv med mina bilder ord. Lämna gärna ett litet avtryck om du vill.

Som sagt, nu blir det paus några dagar då jag har helt andra saker för mig. Men kuren fortsätter!

Önskar en trevlig helg! //Jill

20 aug 2015