JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Dag 5 6 7 på kick-start

Jag har varit på äventyr!

Går det mitt under pågående kur? Svar: Japp, det går om man bestämt sig och gör en liten ansträgning med planering och diciplin!

Vi körde till Göteborg i fredags eftermiddag jag och sambon. Förutom packning av det vanliga med kläder (alltid lite för mycket när man är kvinna) och necessär så packades proteinpulver, diverse vitaminer och tillskott, aloe vera gel, mandelmjölk och en burk med frysta hallon i en kylväska. Förhoppningen var att det fortfarande skulle finnas kylskåp på hotellrummet, men tyvärr var det bortplockat då de hade renoverat rummen. Idag sätter man inte kylskåp så ofta på hotellrum och det kan jag tycka är jättebra för miljön egentligen, men först störde det lite i min planering. Insåg att medhavda mandelmjölken skulle surna under lördagen... men det löste sig på ett sätt som jag inte tänkt på!

Men först fredags kväll och påväg upp så stannade vi vid en liten vägrestaurang och beställde varsin Ceasarsallad. Första frestelsen var de stora och fina kanelbullarna som låg så fint och läckert vid kassan. Erkänner utan omsvep att jag har en viss liten (stor) svaghet för just kanelbullar och en kopp kaffe... men nu hade jag ju bestämt mig så det var inte så att jag stod där och tvekade på om jag skulle köpa en eller så, bara det att suget kom igång lite där. Min sambo undrade vad det var med mig och kanelbullar egentligen? "Jag fattar inte, du som är så sund och alltid försöker välja bra mat, men när vi kommer till en mack och ska köpa kaffe på vägen så tycker du alltid att vi ska köpa kanelbullar! Vet du hur onyttiga kanelbullar är som man köper ute är?"

Jo, jag vet ju det tyvärr... så nuförtiden undviker jag dem och tittar helst bort laughing

Så i fredagskväll åt vi alltså vår sallad på väg upp. Sen incheckning och lite fredagströtta la vi oss för att orka med en fullspäckad lördag. På morgonen blandade vi varsin proteinshake och jag hällde i medhavda, nu upptinade, hallon i min shake. Det var gott det med, fast kanske inte som när man gör smoothie. Vi bestämde oss för att gå ner till hotellfrukosten för att ta varsin kopp kaffe och kolla ifall de hade frukt. Väl där kom jag på det! De har ju kall mellanmjölk så vips var problemet löst med hur vi skulle få fatt i mjölk till vår shake inför lunch lördag och frukost på söndagen :)

Frukostlösning!

Såhär gjorde vi på hotellfrukosten: Ett fat med färsk frukt av 2 olika sorters melon och färsk ananas samt 2 ostskivor var och gurka/tomat. Ett djupt fat med pumpakärnor, solrosfrön och några torkade bananskivor. Till detta ett glas vanligt vatten och en kopp kaffe. Annorlunda frukost men helt ok måste jag säga. På söndagen tog vi med våra shakebehållare med proteinpulver och fyllde på med mjölk och sedan samma i övrigt. Säkert en och annan som höjde på ögonbrynen och tänkte att vi var såna där konstiga veganer eller nåt hahaha :)

Event och konsert

Under lördagen var vi på ett event med NEXT, en nätverksgrupp jag arbetar med, och vi hade verkligen en toppendag! Vid lunch tog vi fram vår shake med lite halvljummen mjölk (men helt ok!) och blandade i vårt proteinpulver, drack och kände oss supernöjda! De andra åt kycklinwraps, men vi stod i en annan hörna och sippade shakes ;)

På kvällen tog vi oss in mot nya Ullevi där vi skulle gå på Metallica konsert. En bit ifrån satte vi oss bland alla hårdrockare som hinkade i sig öl och vin och beställde återigen varsin Ceasar sallad och varsitt glas isvatten. Gick hur bra som helst även om vi var lite sunt udda där och då.

Det finns lösningar på allt - vi fortsatte va udda!

På väg hem från Göteborg på söndagförmiddag stannade vi till vid McD och gjorde nog en något udda beställning :) Vi köpte varsin kaffe, en påse små morötter, 2 påsar äppelskivor och på det varsitt glas vatten. Han såg lite konfunderad ut i kassan, men höll god min. Sen satt vi där i bilen och knaprade på och gissa om vi kände oss nöjda?! Vi är inga fan av skräpmat så egetligen var det ingen utmaning alls, bara en perfekt lösning.

Men kaffe unnar vi oss jag och sambon, mitt i kuren, men i så mycket mindre mängd än innan. Jag har satt upp vissa mål med den här kick-start kuren:

* Rensa ur slaggprodukter och överflödig vätska ur kroppen efter sommarens fröjder.

* Få mer energi i kroppen.

* Minska sötsuget.

* Komma igång med träningen igen.

* Ställa om kropp och knopp så att den vill ha sundare kost och mer rörelse.

Allt det här har redan hänt och idag är jag på dag 8. Jag kommer lätta något kilo också, men det har inte varit prio för varken mig eller sambon. Det är ju inte meningen att man nu efter kuren ska falla tillbaka i "syndens näste" med semesterbeteende. Nu är det meningen att man ska ha kick startat upp en nya goda vanor att leva sundare och gå mot ett hälsosammare liv. Det finns 2 steg till att ta för den som vill i det här konceptet. Steg 1 och 2 är på 30 dagar vardera och är ett helhetskoncept med kostråd och träningsråd noga studerat och utformat.

Så jag kommer fortsätta efter denna kick start kur med att stärka min kropp och lägga in mer träning. Att leva med sund och god mat är något vi gjort ett bra tag, men vi lär oss mer och mer under vägen. Jag ska studera nya LCHF boken jag köpte i förra veckan och lägga in i vårt dagliga liv. Sonen tycker att maten är god och smakar mycket och bra. Viktigt att vi gör det här hela familjen eftersom det påverkar oss att må bättre.

/dag-5-6-7-aug-2015.jpg

En bild som sammanfattar vår helg och jag vill med detta säga att

ALLT GÅR BARA MAN VILL OCH HAR BESTÄMT SIG!

 

 

24 aug 2015