JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Det finns en story bakom allt

En utmanande resa börjar nå ett delmål

Det är 3 månader sedan sjukskrivningen påbörjades. Jag trodde aldrig att det skulle bli såhär... 

Ni som följt med lite vet att det varit tufft stundtals, men också att jag skrivit om en hel del insikter som kommit till mig. Det blir så när man behöver ta en längre paus. Man blir själv med alla tankar, alla känslor och i början känns det mest kaos för att sedan sakta börja landa. Sortera och landa. 

Jag tror att de flesta utmaningar som vi möter ger oss en hel del bra mitt i allt vi upplever som kaos. I det här inlägget är det mina egna upplevelser jag delar med mig av. Andra upplever kanske annat, så jag får hålla mig till mitt :)

Känsliga för sårbilder ska inte läsa eller scrolla ner mera nu... 

Jag har fått många frågor om vad det egentligen är för fel på mig. Vad fattas? 

Svaret är väl att det finns ingen som ställt någon diagnos och enligt vad jag tror kommer ingen läkare heller att göra det. Varför ska jag inte gå in på, men det finns ingen som visat intresse än så länge att ens försöka förstå eller sammanfatta något. 

För min del så känner jag i dagsläget att det kan kvitta. Det finns några saker till som jag vill få kollat. Jag ska lämna nya blodprover och det blir nu i veckan jag får köra och göra det. 

Min hud har läkt nästan helt nu... men lite småprickar poppar upp fortfarande och händerna är som att jag stuttit lite för länge i badkaret och fått skrynklor :) 

Jag kommer delge er 2 kollage. Ett som visar huden när den läkt och ett nedanför som visar en del av kroppens sår. Jag hade hela kroppen full med sår, men väljer här i detta inlägg att bara visa lite för att inte det ska bli för mycket. Händerna startade i full kaos. Sen gick det vidare till armar, mage, bröst, sidorna, ryggen, skinkorna, ljumskarna, hela benens fram och baksida och lite på fötterna. 

Läkt hud

/kollage-lakt-hud-mars-2019.jpg

Sårig hud

/kollage-sarig-hud-dec-2019.jpg

Jag hoppas att ni inte tar för illa vid er och att ni som är känsliga inte ser det här... I verkligheten var det tyvärr ännu värre :( Vi fick dammsuga väldigt ofta här hemma under "strösselperioderna" då jag lämnade spår efter mig överallt trots långärmat, långa byxor osv. Tack o lov att det inte var i somras när det var så varmt! 

Teorier och spekulationer

I det här inlägget tänker jag inte gå in på det. Mitt fokus har hela tiden varit på att låta kroppen läka och bli frisk igen. Jag har genomgått en stor utmaning och börjar ta mig ur den synliga delen av den. Min trötthet består, men jag vet att den kommer ge med sig när jag är helt redo. Det tar tid att låta kroppen och framför allt själen läka och återställa sig. 

Det finns en story bakom allt. Min story kommer... 

Jag gick den vanliga vägen genom sjukvården. Det jag har fått uppleva där är inte så värst imponerande tyvärr vill jag nog säga. En del av min erfarenhet för framtiden ligger där, i att vara medveten om detta. 

Jag insåg ganska snabbt, precis som många andra har berättat för mig, att det gäller att hålla sig så pass frisk så man kan hantera allt när sjukvården är inblandad. 

Därför tittade jag på andra alternativ som kunde stötta och hjälpa mig. Jag har fått hjälp och kroppen har sakta tagit sig tillbaka i balans och stöttats upp, så att kroppens egna självläkningsförmåga skulle kunna startats upp. Våra kroppar är fantastiska! 

Detoxat

En del inom den traditionella sjukvården säger att det inte finns något som heter detox. Kanske för att de försöker bortse från kroppens egna reningsförmågor genom bl.a levern? Huden är vårt största organ och genom huden händer mycket. Vi svettas och orenheter lämnar kroppen även genom huden. Det finns toxiner, gifter och kemikalier i så mycket vi äter och andas in idag. Jag ska inte gå in på det för mycket. Men det jag vet och fick erfara själv, är att min kropp valde att släppa ifrån sig massor av toxiner och kemikalier bl.a från järnmedicinen jag fick en stresschock av i oktober 2018 och även en massa annat som lagrats i min kropp förmodligen länge... just genom huden. 

Utrensningen har pågått i faser nu under ett par månader. Den sista månaden har det varit ganska lugnt och jag tror att det värsta faktiskt är över nu. Blindtarmen fick också åka sin kos vilket enligt mig varit en bidragande orsak till en del av de låggradiga inflammationer som funnits i min kropp. Det är inte över än, men rejält på bättringsvägen! 

Jag är tacksam över mina egna kunskaper! De har hjälpt mig både psykiskt och fysiskt genom en stor förståelse för hur vi fungerar. Jag är också tacksam över de personer som har hjälpt mig när jag bett om hjälp. 

Stärka kroppen för att stötta

Nu är jag inne i fasen när jag håller på att stärka upp mig själv. För summa sumarum är det bästa sättet, enligt mitt sätt att se på saker, att underhålla och stötta upp på ett sätt som passar mig för att fortsätta få vara frisk.

Ohälsa kan alla drabbas av. Det spelar ingen roll vilka vi är, vad vi jobbar med eller sådant. En del är gener, men mycket är förståss också hur vi lever. Men att skuldbelägga sig för att man blir sjuk är det sämsta man kan göra. Det är något också som vi alla behöver tänka på, att inte spä på den som blivit sjuk genom att nästan utgå ifrån att personen inte tagit väl hand om sig. Ibland gör man så gott man kan, men blir ändå sjuk.

I filmen Heal som visats på Netflix berättar man om hälsomänniskor som lever sunt med kost och träning som ändå drabbas av hemska sjukdomar. Den är mycket sevärd för alla tycker jag. Det här är något som jag själv tror på. Vill dock säga, att trots att jag själv valt bort en del av den traditionella sjukvårdens kortison (det enda de erbjöd mig iofs) så är jag evigt tacksam att de finns! De gör så mycket nytta och jag fick så fint bemötande och omhändertagande när jag fick operera bort blindtarmen. Men det finns komplement där sjukvården kanske inte är på samma riktlinjer än, men jag tror att vi kommer dit även i vårt land så småningom och jag ser fram emot den dagen jättemycket. När vi alla kan mötas och göra våra behandlingar inom komplementärvården tillgängliga (ekonomiskt) för alla. 

https://www.youtube.com/watch?v=s5Hpm-6Inxc

Jag använder mental träning och attraktionslagen allra mest för att komma i balans mentalt. Jag har nästan varje dag vilat och sovit allt från en till tre timmar när kroppen behövt. Jag har varit snäll emot mig själv och lagt stress åt sidan i den mån jag förmått mig. Fokus inåt och på mig själv.

När man till slut börjar längta ut från hemmet, längta efter att träffa andra och vara social. Då är man några steg närmre läkning även om det kan finnas en bra bit kvar.

Snart är jag tillbaka några timmar/dag på JILA 4 goodlife och då är jag redo att möta dig som behöver min hjälp! Jag hoppas vi ses framöver i vår.

All värme och kärlek till dig som följer min resa!

Kram Jill

 

4 mar 2019