JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Det krävs mörker för att se ljuset!

Igår var jag på hudmottagningen 

I början av veckan blev jag uppringd av hudmottagningen för att prata lite om mitt läge. Jag kände att jag drev på ganska bra och ett liten sekund kom oron för att jag tagit i för mycket? (typiskt att man tänker så)

Jag hörde mig upprepa mer än en gång: "Det här är mitt liv och det här är viktigt för mig. Det är allvar faktiskt"... 

En timme senare efter att vi avslutat samtalet kom ett till där de ville att jag skulle komma på fredag, då de fixat en snabb tid till mig. De var angelägna om att få titta igen. Yes! 

Igår var jag där och det kändes så respektfullt direkt. De lyssnade och noterade en massa. Berömde mig för att jag hela tiden dokumenterat med bilder. Det hjälpte dem massor så det kan vara bra att tänka på att just ta bilder att visa då man ibland får vänta så pass länge på en tid att symptomen förändras och ser annorlunda ut. 

Ännu bättre blev det när de verkligen hade lyssnat på mina egna teorier av det som hänt och vad jag själv har anat hela tiden. Det visade sig att de hade samma tankar och ni vet känslan av att någon lyssnat verkligen och tar en på allvar. 

Så i dagsläget stryker vi psoriasis helt. Vi antar att biverkningar av mediciner slagit ut en massa och skapat upp allergier som i sin tur har dragit på för fullt då jag var ganska rejält nersatt av min järnanemi. Det är fortfarande ganska skumt med en del saker och det borde ha lagt sig, men de har kollen nu. De upptäkte även en del bakteriehärdar på huden som förmodligen tillkommit i alla de sår och annat som varit på min kropp. En kur med antibiotika intas nu för att slå ut de elaka bakterierna och så stopp för en del läkemedel jag tagit med jämna mellanrum. Har jag "tur" så kommer allt att lägga sig nu. När det lagt sig kan jag göra ett pricktest för att se om några särskilda allergier emot läkemedelssubstanser finns och då ha en chans att undvika detta i framtiden. Jag ser en ljusning i allt och det kanske faktiskt syns tydligare när det känts mörkt mellan varven? 

Insikterna är många och viktiga. Det finns en del att jobba på och förändra/förbättra för framtiden. Att bena ut och möta vissa saker har varit nödvändigt. Jag tror jag fick den här smällen för att jag behövde en paus och det fick bli en rejäl sk "käftsmäll" för att jag skulle stanna. 

Ovärderlig vänskap

I veckan som gått har jag haft ett elände med mina händer. De har bokstavligt talat skinnflåtts och gjort ont så jag helst velat bara sova bort allting. En av mina allra närmsta vänner, som bor 15 mil bort, kom hit och stannade ett dygn. Vi bara umgicks, pratade massor, hon lagade mat, vi drack te, fixade sellerijuice, pratade framtid och allt var så värdefullt. En varm tacksamhet över att få denna omtanke och vänskapskärlek. Flera har också hört av sig i veckan och ett par fikor är inbokade. Det har inte varit så mycket jag orkat och vila har varit nödvändigt mellan varven under dagen, men jag piggar på mig när jag får sällskap! :) 

/sellerijuice.jpg 

Vi har planerat, givit varandra tips på mat och böcker. Vi har läst på och skapat oss en hyfsat stor uppfattning om kostens helande krafter i detta och förövrigt för alla. Det är många fler än vi tror som har stora obalanser och inflammationer i kroppen som sätter sig på olika vis. Där vi har en genetisk känslighet letar sig obalanserna och symptomen fram för att slå rot. Det kan orsaka alla möjliga symptom i kroppen. Jag har haft en allmän kunskap om det här, men på ett högst påtagligt sätt får jag själv vara min egen "försökskanin" (inte frivilligt, men nödvändigt kanske?).

Så länge jag nu har de här stora påfrestningarna och obalanserna (som nog börjar lägga sig) så kommer jag vara extra noga med de saker jag valt att ta in för att göra mig själv frisk igen. Det här kommer utmynna i en livsstilsförändring och vara grund för hur jag fortsättningsvis kommer leva. Vid min sida finns maken som också han är mycket mer noga med sin hälsa. Vi samlar ihop allt och börjar skaffa oss en bra "bank" för att kunna hjälpa andra som vill börja i små steg ta hand om sin hälsa på ett bra sätt. Vi tror på att små steg leder framåt och att man inte ska krångla till livet alldeles för mycket. 

Att starta sin egen hälsoresa

När du påbörjar en hälsoresa för att ta dig mot en starkare och stabilare hälsa så är det superbra att ha kunniga människor omrking sig som kan stötta. Man kan inte göra alla tips, men att ha en kunskapsbank och starta med det som ger en go magkänsla och sedan lägga på efterhand nyfikenheten och energin ökar är mitt bästa tips!

En av de goda sakerna som kommer ur min egen ohälsa är just att jag kommer att, på ett ännu bättre sätt, ha möjligheten att coacha och hjälpa dig med bra verktyg för att återta din hälsa på ett jättebra sätt. 

Skön harmonisk lördag

Idag är det lördag förmiddag och trots att tröttheten lurar lite så är känslan i kroppen så mycket skönare. Vi har varit ute och gått en skön runda i vinterlandskap längst med havet och i skogen med vår hund Sune, ätit frukost och snart en lite vila innan vi ska måla om våra köksmöbler här hemma. Att ha små projekt att hänga upp livet på är i alla fall för mig superviktigt och till så stor hjälp. 

Under vår promenad började vi dra upp planer inför vår och sommar. Vi köpte en liten båt i höstas och den ska sjösättas, vi ska lära oss sjölivet och det här är vår familjegrej där vi kan umgås och vara tillsammans. Livet ska upplevas och njutas med de man älskar och jag är glad att vi tänker likadant :) 

Jag önskar er alla en skön och harmonisk lördag! 

Varma kramar från Jill

19 jan 2019