JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Efterlängtad semester - tid för återhämtning

S E M E S T E R ....

Hur gör du när det närmar sig semester?

Jobbar järnet till sista dagen för att hinna med alla måsten? Sen tar det en vecka av semestern bara till att varva ner?

Eller förbereder du dig några veckor innan och fixar undan lite varje dag, går ner i varv och tar det lugnt? Så när semestern har börjat så kan du starta den med ett lugn i kroppen och bara njuta?

Eller gör du som jag? Hur gör jag? Jo jag längtar, går ner i varv mentalt veckan innan, men förbereder nästan ingenting. När semestern startar står jag där med lite röra, lite oavslutade projekt och tänker: "Tja, jag gör det när jag känner för det. Nu njuter jag först och främst!"

Jag brukar säga att vi har sommarhem hos oss varje sommar. Lite stökigt, ibland lite sand indraget (vi bor ju vid havet trots allt) och så tar vi det mesta som det kommer... Vi låter inne bli ute och tvärtom, vi flyttar runt saker dit vi behöver dem och efter hur vädret är. Vi njuter på altanen eller i uterummet, vi bjuder hem vänner, cyklar ner till någon av lilla byns restauranger när vi inte orkar handla och laga mat. Vi lever lite som om vi var på utlandssemester. Vi har så lite krav som möjligt på livet i stort och smått.

Att bara vara

Är en konst minsann. Jag och min sambo försöker leva så stressfritt och kravlöst som möjligt, egentligen alltid, men framför allt på sommaren. Det handlar inte om att inte ha förväntningar och strunta i vilket, men vi planerar inte in så mycket och så älskar vi att ge plats för det spontana. Vår erfarenhet är att det spontana oftast är det bästa. När man tar tillfället i akt när det kommer. När grannarna eller vännerna tittar in för en grillning med det vi har hemma eller bara för en fika eller en sommardrink. Vi stänger inga dörrar, vi håller dem öppna och säger hej å välkommen! :)

Denna sommar känns viktig att bara vara tillsammans. Det har varit ett år med mycket skiftande innehåll och det blir ibland så att man är för mycket uppe i huvudet med allt och glömmer känna efter med hjärtat. Det är en av mina viktigaste åtagande att bara vara tillsammans.

Det finns en del saker inplanerade med stor förväntan faktiskt. Viktiga saker som nu ges tid för och jag ska utnyttja tiden på mesta och bästa sätt. Det här är saker jag ser fram emot och känns inte som tråkiga måsten utan som viktiga saker, sånt som ligger mig varmt och närmast om hjärtat.

Hur ni än är eller tänker eller gör så önskar jag er alla en fin och skön sommar!

Somriga hälsningar Jill

/semesterstangt-2015.jpg

9 jul 2015