JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

En önskan om en lugn tid

God morgon!
Ny vecka och där jag bor är solen framme och gör allting vackert :)
Veckan då första advent är på intåg, ljus och juligheter plockas fram, förberedelser, pepparkaksbak, saffransdoftande lussekatter, glögg, julfester och annat roligt är inplanerat för de flesta.
Samtidigt är det också tiden då många känner av stressen extra mycket och allt som ska hinnas med...
Går det att ha en någotlunda stressfri jul?
Jag vill gärna tro det om man bestämmer sig för att det ska gå.
Vad är viktigt och vad är mindre viktigt?
Är det viktigt att alla fönster är nyputsade? Blir det inte jul ändå?
Är det viktigt att hänga upp julgardiner? Blir det inte jul ändå?
Är det viktigt att köpa "den perfekta julklappen" till alla och rensa bankkontot? Blir det inte jul ändå?
Är det viktigt att ha sju sorters inlagd sill, baka dubbelsats med lussekatter, göra knäck och en massa julgodis, stöpa ljusen själv och gå på 3 julbord innan julafton? Blir det inte jul ändå?
Osv osv...
Kan man välja ut lite av långa "Att göra listan"?
Gör du allt av tradition för att det är mysigt eller för att det förväntas av dig?
Mitt svar för egen del blir: Tycker jag att det är roligt och viktigt?
Svar JA - då ska jag definitivt göra det!
Svar NEJ - då jag jag absolut inte göra det mera!
Tänk efter vad som är viktigt för dig och din familj.
Vad är det vi svarar oftast?
Att vi får vara tillsammans med nära och kära. Att vi får uppleva saker tillsammans och bara va, blir ofta svaret.
När jag tänker mig vad som står framför oss denna veckan så tänker jag att det ska bli mysigt att sätta på julmusiken hemma och ta fram ljusstakarna och tomtarna, stryka till jugardinerna och hänga upp i köksfönstret. Jag pustar på insidan och sambon på utsidan ;) Vi sätter på en kanna kaffe och fikar på lussekatterna jag köpte på lilla hembageriet i stan som gör helt fantasiskt goda lussekatter och de ekologiska pepparkakorna jag köpte i mataffären smakar jul!
Sen kommer vi nog att sätta på en film och kolla alla tre nån kväll, tända lite ljus och bara va.
Jag kommer fixa lite här hemma varje kväll denna veckan. På lördag ska jag iväg på event nere i Malmö och inta en massa positiv energi, ge och ta, skratta, aplådera, lyssna på intressanta föreläsare och ha kul :) Umgås med fina vänner och prata en massa. På söndag kväll efter att ha varit på möte och jobb kommer vi bada spabad och mysa med varsin varm glögg efteråt.
Vad jag däremot inte ska göra är att baka lussekatter eller pepparkakor. Dels för att jag inte är bra på det och dels för att det lilla vi äter köper vi istället för att inte festas att ta bullar varje kväll från frysen. Det är ju gott och har man det hemma så blir det lätt varje kväll...
Jag ska inte heller köpa en massa julklappar. Väljer med omsorg och inte bara för att och det ligger absolut ingen stress över det.
Jag har en speciell fin julklänning som jag har haft flera år nu och jag gillar den jättemycket. Den är väldigt röd och julig så den används i princip bara julafton och ev någon annan kväll runt jul. Så ingen stress över att hitta fin och ny julklänning här inte! Den känns ju så fin och nästan ny fortfarande...
Den julmat vi har framme på julafon köper jag i vår lilla affär där vi bor. Det är så lugnt och fridfullt att gå där med lilla vagnen och inte en massa folk med stressad blick och inte trångt och lite syre heller. Känns som om jag kommit på den perfekta planen som handlar där! Dessutom har de jättefina saker att köpa i julklappar om man så öskar så varför köra iväg och trängas i stora köpcenter?
Men allt det här är ju vad jag väljer.
Det är bra att tänka till lite på vad man vill och vad man inte vill, vad man mår bra av och vad man inte mår bra av och så kan man ju fråga sig vad det är man ska välja.
Vad väljer du?
Ha en riktigt fin 1:a adventsvecka!
Varma hälsningar från Jill
/julbakgrund-2.jpg
23 nov 2015