JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Fredagsfeeling

Jo minsann, den infann sig ändå trots ledighet!

/ebff54b64fab9c9ba831df010d6aca8f.jpg

Igår kväll skojade min man och jag om just fredagsfeelingen imorgon. Hmm jag tyckte att ledighetskommitén (jag och sonen) kanske inte skulle ha samma känsla när vi varit hemma hela veckan :) Visserligen har jag jobbat lite ändå med sånt jag kan sköta hemifrån, men ändå... Jag gillar fredagskänslan och fredagsmyset som infinner sig när vi lagar mat tillsammans och mannen sätter igång Youtube med go musik. 

/de29a765eb04a40f1d95b7c4c08345ed.jpg

Hur "firar" ni fredag?

Alla som ska jobba helg kanske inte känner så mycket för fredagsfeeling, men jag brukar tänka att den är go att ha oavsett. När jag var yngre så jobbade jag på bensinmack och i mitt schema stod det jobb varannan fredagskväll (i 12 år). Men vet ni, jag gillade det! För de flesta kunderna var extra glada, de kom in och skulle shoppa lite godis, tanka upp bilen, hyra en film och tog sig lite tid att snacka och skoja. Så jag kände alltid att det var lite extra roligt att jobba fredagskvällarna faktiskt :) 

Matkasse (lådor)

En god vän till mig tipsade om att de köper hem matkasse från Citygross och talade sig varm om denna. Så vi pratade om det hemma och bestämde oss för att testa. Vi valde viktväktarkassen med 5 portioner för 2 personer. Det räcker gott och väl till oss 3 kan jag säga. Jag tyckte att de hade bäst och godast recept som passade oss. Sen gillar jag inte lightprodukter som det står föreskrivet så möjligtvis kommer vi ändra om det är sånt som skickas med. Oftast köper man till en del vid sidan om och då väljer jag de där vanliga utan en massa konstiga tillsatser i. 

I veckan har vi lagat köttfärsrulle (som jag gjorde om till 3 biffar istället), thaifiskbiffar och grönsaksgryta. Gott, ganska enkelt och basic så jag kryddar i och lägger till för att det ska passa oss med smaker och annat. Men grundidén gillar vi och det är himla bekvämt att slippa köra till affären för storhandling och planera middagarna själv. Här får jag färdiga recept, som jag enkelt kan göra om lite om jag känner för det. Gillar att laga mat och kör nästan aldrig efter recept annars, men ett tag nu så passar det här oss. 

Ikväll ska vi laga fläskytterfilé med smak av apelsin. Jag kommer att ommodifiera receptet till mer fredagsfeeling kan jag säga :)

Sakta vänder energin tillbaka

Vilken pärs det här är med att få järnbrist! I alla fall när den blir såhär pass allvarlig så man tömt ut reservdepåerna helt... Jag hade faktiskt ingen aning att det kunde bli såhär, men nu vet jag och ska försöka vara mer uppmärksam och ändra på vissa saker.

Jag har lärt mig att om man får i sig för mycket koppar så drar det ur järn ur kroppen. 

Du måste inta c-vitamin tillsammans med d-vitamin, annars tar man inte upp d-vitaminerna. Du ska också undvika alla mjölkprodukter när du tar ditt tillskott av d-vitamin. 

Försöka laga så mycket mat som möjligt i min gjutjärnsgryta framöver. Broccoli är mycket järnrik samt sk. blodmat som blodpudding och då äta lingon till (c-vitaminer). 

Nu kan jag gå utan att flåsa!

De senaste dagarna har energin börjat återvända lite, med betoning på lite ;) men ändå! Nu när vi har gått morgonpromenaderna med vår hund så har jag inte flåsat nästan alls och känt en viss spänst i stegen igen! Det är en så skön känsla kan jag meddela! 

Hjärtklappningarna har försvunnit. 

Jag är inte lika yr som jag var innan, även om det kommer ibland när jag glömmer mig och vill mer än vad jag ska just nu. Fy så svårt det är att ta det lugnt...

Det som kvarstår och är jobbigast just nu är utslagen i händerna. Jag har sett förfärlig ut och gör nog fortfarande... men lite bättre är det. Först så fick jag ju en salva med kortison utskriven som jag tog på en kväll, men jag gillar verkligen inte kortison. Jag vet att den är bra i många avseende och direkt nödvändig, men det tog emot. I tisdags var jag inne på Hälsokraft i Sölvesborg och köpte en Zinksalva istället som är jättebra för läkning av huden. Så jag kör med den och kombinerar med min Aloe vera gelly och Propolis salvan vilket funkar jättebra för mig. 

Nästa veckas planer

Nu i veckan har jag suttit och filat på det sista inför min föreläsning jag ska hålla i nästa vecka. Jag såg på programmet "Bakom stängda dörrar" ur serien Uppdrag granskning igår på Svt play och den gjort mig mycket illa berör. Har du inte sett den så tycker jag att du ska göra det fast det är svårt att ta in. Det handlar om en grupp människor i samhället som är så beroende av andra människors stöd och hjälp, men hur vansinnigt illa det sköts i många verksamheter i vårt samhälle. Det går inte att förstå, men jag tror inte det är meningen att vi ska förstå handlingarna utan ha kraften att förändra och ställa ansvarig personal till svart och inför rätta i vissa fall för kränkningar, sexuella övergrepp, vanvård och även dödsfall som skett. 1800 anmälningar granskades av Uppdrag granskning och jag tror tyvärr att det finns ett stort mörkertal som aldrig uppdagas och mycket som aldrig anmäls... 

Så jag har fått extra eld och energi att genomföra min föreläsning på måndag kan jag meddela! 

/forelasning-kristianstad-5-nov-2018-forsta-sidan.jpg

Jag hoppas att det är fler skolor, kommuner som ska höra av sig faktiskt. För det här är så viktigt att lyssna på hur det kan vara ur ett föräldraperspektiv. Vi är en bortglömd resurs och vi ha så mycket att tillföra trots att vi ofta är mycket slitna och dränerade. 

Jag kommer förmodligen att skriva mer om det här snart. 

Nu ska här tas en liten vilopaus och sen om några timmar så får vi in i fredagsfeeling och fredagsmyset.

/a00a198fe59cbefd9227d1a6ab108108.jpg

Ha en härlig helg! // Varma hälsningar från den lite piggare terapeuten Jill

2 nov 2018