JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Ge & ta emot på balanskontot

En viktig balans

Så ofta jag pratar med människor om det här med balansen mellan att ge av sig själv och ta emot, eller kanske ännu mer rätt - viktigheten av att fylla på sitt eget konto också.

Det är absolut inget fel att vara en person som ger mycket av sig själv, tvärtom så borde fler prova det! :) 

Att ge utan förbehåll, utan att genast förvänta sig att få tillbaka exakt samma dos av personen du gav till. 

Att ge utan att genast börja tänka, att nu är det minsann min tur och jag gör inget mer förrän jag fått tillbaka - "varannan gång tänket".

För har du någon gång tänkt på att när du ger av dig själv i någon form till en annan som kanske just där och då behöver, då mår du gott i hjärtat och i själen. Personen du på någotvis gjort något gott för kommer inte att glömma din givmildhet och omtanke, men kanske personen inte kan ge något tillbaka för hon/han är uttömd. Men den dagen balansen förhoppningsvis är återställd så har du en fin vän som finns för dig. För vi vet inte i ärlighetens namn när vi själva hamnar på minuskontot, förrän vi är där (oftast). 

Att ge är att få

I alla fall är det oftast så för mig. Jag ger något, hjälper andra och får andra att må lite bättre, varje dag... och det gör något gott med mig. Jag fylls med tacksamhet över att ha den förmågan, att just detta blev mitt sätt att kunna ge till andra. 

Viktigheten ligger i att samtidigt ge sig själv kärleken, omtanken och respekten att på något vis fylla på sitt eget konto och inte lägga förväntningen utanför sig själv. 

I våras bestämde jag mig, efter att ha blundat för mig själv en längre tid, att ge mig själv några bra saker att fylla på mitt eget balanskonto med under sommaren som gått. 

* 2 behandlingar med kraniosakral terapi.

* 5 pass yin yoga.

* 1 behandling med accessbar energibehandling.

* 1 behandling med reikihealing.

* En distanskurs inom personlig utveckling med korta meditationer och övningar varje dag under 21 dagar.

Dessa saker var mina egna val och jag känner att de gjorde gott för mig och samtidigt kom flera insikter som är viktiga för mig, i mitt eget liv, till mig. Därför vill jag gärna dela med mig av hur viktigt det också är att ibland sakta ner tempot och känna efter. Känna hur jag mår, hur läget är just nu, vad behöver jag, vad vill jag och vad kan jag göra? 

Våga ta emot - få

Det är inte så enkelt att ge någon annan tillåtelse att hjälpa och ge i vår vardag. För många av oss är så vana att klara "allt" själv och vill inte vara till besvär, inte ligga andra till last osv...

Därför kanske vi ibland avvisar någon som vill få ge utan att vi förstår det?

Därför kanske vi inte vågar be om hjälp?

Men vi borde öppna upp och tillåta andra att ge och hjälpa oss lite mer naturligt och utan att direkt känna att vi sedan står i någon slags tacksamhetsskuld till den andra.

Är du en givmild person på olika sätt så får du naturligt tillbaka av livet på ett eller annat sätt. Men jag tycker fortfarande att fokuset ska ligga på att även inkludera sig själv i att ge sig själv, att själv ansvara för sitt eget balanskonto.

Enkelt: Om du ger bort ett äpple, så ger du det av hjärtat. Kanske att du senare, av någon helt annan, får tillbaka en banan, som den personen vill ge av sitt hjärta till dig i omtanke. Får du inget ena dagen, så ge något fint till dig själv istället när andan faller på. Ett varmt skumbad, en chokladpralin, en tupplur, kolla på ett roligt klipp på datorn - ja vad som helst som fyller på ditt måbrakonto igen. Kanske det viktigaste är att du stannar upp, lägger märke till allt det fina som finns omkring dig och känner glädje över ditt liv precis så som det är just nu, allt du själv har åstadkommit och skapat.

Räkna inte antalet givande och tagande. Känn efter istället om du behöver ansvara över dig själv och ditt mående, känn om du behöver fylla på ditt eget balanskonto med något just idag. Du vet aldrig vad som väntar runt nästa krök i livet, men se bara på livet med spänning och förvänta dig goda saker. 

DU är värd det bästa! Ha en fin helg :) Kram Jill

 

 

13 sep 2019