JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Hälsa inifrån och ut

Det är många som frågar mig vad som egentligen hände med mig. Vad var det för något som hände, har du fått svar från läkarna?

Mitt svar blir att nej, något tydligt svar från någon läkare har jag faktiskt inte fått. Men för mig gör det inget nu då jag har dels stora kunskaper själv, dels har fått hjälp, stöttning och råd av andra inom komplementära områden. Jag har också fått stora insikter i dels hur sjukvården fungerar och dess förbättringsområden. Jag hoppas att vi blir fler och fler som öppnar upp och välkomnar alternativ till komplement inom en snar framtid. Det är upp till oss vanliga människor att fortsätta ställa frågor, krav och inte ge oss verkar det som. Men frågan är väl hur man ska orka det när man inte mår bra? Det de flesta orkar, eller bara gör för att man inte orkar, är att gå och hämta ut en bunke mediciner och hoppas på det bästa att kroppen klarar av alla kemikalier... eller tänker ens folk på att vi får i oss just en massa kemikalier och annat ej kroppseget som måste hanteras i vårt komplicerade kroppssystem och gå igenom våra organ? 

Under tiden jag var sjukskriven helt, i 3 månader, hann många tankar ikapp mig och insikterna blev fler och starkare inom vad jag tror på själv. 

Ett "halvt" erkännande

I slutet av januari i år fick jag en specialtid hos hudmottagningen där jag fick träffa 2 underbara kvinnliga läkare! Den ena var gammal i gemet och någon form av specialist. Hon medgav lite luddigt att de var inne på samma spår som jag själv nämnt. Nämligen att jag fått någon typ av allergi/reaktion på de läkemedel jag fått. Men frågan var vilket då jag fick minst 2 olika med ovanliga biverkningar med hudåkommor bl.a? Men det var diffust och jag borde iså fall inte få så starka reaktioner efter så lång tid efter... de medgav också att det kunde röra sig om flera olika saker, vilket alla andra läkare viftat bort när jag frågat om. 

Den andra kvinnliga läkaren sa att hon respekterade mitt val av att inte använda kortison, men var ytterst noga med att poängtera att det hade jättemånga som det funkade alldeles utmärkt för! 

Jag tackade för respekten och berättade vad jag gjort istället. Det finns en sträng lag inom sjukvården som förbjuder alternativ till det som inte rör traditionell sjukvård och mediciner. Därför blev vårt samtal kort även om hon kunde se resultat som visade sårfri hud på en kortare tid än normalt, förutom mina händer som var svårt sargade och där jag enligt läkares ordinationer börjat med den starkaste kortisonsalvan. 

Härmed lämnar jag nu allt det här bakom mig... tänkte jag och "jag reder nog mig själv"... 

2,5 vecka senare får jag åka till akuten och några timmar senare opereras min mycket inflammerade blindtarm bort. Det ena operationssåret tar ca 7 veckor att läka. Suck! 

Mina egna teorier och lösningar

Jag är ingen läkare. Jag är inte heller utbildad inom traditionell sjukvård förutom att jag läste medicin 1 på min friskvårdsutbildning. Jag har sökt andra vägar, andra utbildningar och skaffat mig ganska mycket kunskap och erfarenhet ändå. 

I mitt yrke ställer jag aldrig diagnoser, hänvisar till sjukvården och andra proffessioner där jag känner att jag inte kan hjälpa till fullt ut. Jag fungerar som ett komplement och jag vet att jag är duktig på det. Mina återkommande kunder ger mig den feedback jag behöver. 

När det gäller mig själv och min egen personliga hälsa så får jag ställa så mycket diagnoser och annat jag vill. Så det har jag gjort. I den mån jag orkat förståss. I böjan orkade jag inget och kände mest panik på att det enda sjukvården erbjöd var ännu mera kortison, vilket uppenbarligen inte funkade för mig och till slut sa en av alla läkare, med viss återhållsamhet, att jo det fanns vissa personer som till och med inte tålde kortison, som kunde få allergiska reaktioner och bli värre av just kortisonet. Men ALLA läkare såg det som en omöjlighet att det kunde vara just jag, som var en av dessa ovanliga individer som detta skulle drabbas, trots uppenbarliga synliga bevis... och det faktum att flera av sjukvårdspersonalen sedan konstaterade att jag minsann var ovanlig och ingen "mönsterpatient", mycket fick göras annorlunda med mig. 

En konstaterad järnbrist ledde vidare till...

Dropp med järn i oktober 2018. Varpå jag blev jättesjuk och fick ovanliga biverkningar som inte läkaren på jourcentralen ville lyssna på. Virus och sammanträffande!

Huden i händerna fick blåsor och ömmade. Lösning: första kortisonsalvan som efter 1,5 v inte hjälpte något alls. Det blev snarare värre.

Järnvärden ok igen i mitten av november 2018. Men fortfarande overkligt trött och händerna i ganska dåligt skick. Lösning: Kortisonkur 10 dagar i tablettform. Nu ska jag bli återställd sa läkaren! 

2 dagar efter avslutad kur med kortisonet, i början av december 2018, var mina händer som stora köttsår! Panik utbröt! Lösning: Starkaste kortisonsalvan enligt smörjschema minst 3-4 veckor + sjukskrivning 4 veckor. Jag får också ordination med Atarax hög dos för att klara att somna och fortsätta med diklofernac mot smärtan.

Här tar det stopp för mig... Jag besökte Ingrid i Rinkaby som arbetar med att mäta energinivåerna i organen mm. Kaos! konstaterade hon. Vissa organ slog i taket i överaktivitet, vissa fanns ingen aktivitet alls knappt. Lösning: Akupunkturnålar på valda ställen. Lungt samtal under tiden. Vila, inte göra mer än att bara vara, inga promenader, sova, självläka, låta kroppen ta hand om det här. Nålar togs bort, nya mätningar, organen reagerat en smula. Nytt besök några dagar senare. "Nu kommer reaktionerna bli starka och en utrensning påbörjas, sa hon allvarligt. Var beredd på det nu." Dagen efter vaknar jag upp med utslag över hela kroppen! 

På måndagen besöker jag läkare för att få någon form av lindring för klådan då mina egna salvor tyvärr inte räkte till. Lösning: Ännu en kortisonsalva till kroppen. Det finns ingen annan lösning. Ev om du får bekymmer med andning kan du ta Betapred om det är något allergiskt.

Nu tog det ännu mera stopp för mig. Alltså finns det inget annat än kortison när man är dålig? tänkte jag! 

Tusen råd & tips. Tack!

Allra ödmjukaste tacket igen till alla som hörde av sig. Jag var mitt i kaos och många brydde sig genom att höra av sig. Paniken spred sig inom mig. Hur ska det gå med allt? Hur ska jag orka? Hur ska det gå med mitt företag, mina kunder, min ekonomi? Tusen frågor, all oro...

Jag hade fått nog av mediciner, kemikalier och kände det som att jag var förgiftad! Med all rätt. För min egen teori var att min kropp fått dels en stresschock av den stora dosen järn med ingående kemikalieblandning, starka smärtstillande, kortison mm mm

Så jag ringde en kvinna, som numera ingår i min nästan dagliga kontakt och bad henne om råd och hjälp. 

Ödmjukt berättade hon om sin och sin familjs hälsoresa. Berättade om helt giftfria och kroppsegna produkter. Jag kände genast att det här kunde vara något för mig istället för det alternativ jag fått hit in tills. 14/12 påbörjade jag min egen resa. 

Immunförsvaret är A och O

Med ett starkt immunförsvar klarar kroppen av mycket. Vi har ett smått fantastiskt självläkningssystem i våra kroppar! Men för att det ska fungera optimalt behöver våra egna olika system i kroppen fungera och synka med varann. Blodomlopp, lymfa, nerver ja allt. 

Vid stora och långvariga obalanser kan sjukdom uppstå. Har du ett svagt immunförsvar så drar du också lättare på dig infektioner, virus, allergier mm. Kanske känner du av pollen även om du aldrig tidigare gjort det? Det kan bero på att ditt immunförsvar är lite lågt just nu. Vanligt bland småbarnsföräldrar faktiskt. 

Stärka, stötta och boosta

Det är vad jag gjort själv sedan den 14/12-18. För jag vet att när jag stärker immunförsvar och boostar upp så kan självläkningsprocesserna fungera som de ska. Jag läker och rensar ut en massa gifter och annat galet som flyttat in i min kropp, i mina celler och depåer... Det går i omgångar och just nu känner jag att det sker något i min mun, mina tänder och på sikt vet jag att det är bra. Jag tillhör dem som har amalgam, med kvicksilver (japp, helt otroligt egentligen!) som nu lossar från sina lagningar och därmed bryter gifter ut. Det är en olustig känsla. Förra veckan togs en gammal amalgamlagning bort. Karies hade letat sig in under och orsakat smärta och hål, man upptäcker att tanden fått en fraktur. Blä! (Extratips från en fd amalgamförgiftad person är att tillföra extra selen då man oftast har brist på det vid denna slags förgiftning).

Men huden är nästan helt utan sår! Små jobbiga torra utslag finns kvar i ena handflatan, men jag kan jobba! Jag vet att jag också dragits med låggradiga inflammationer under lång tid som sakta brutit ner mig på olika sätt. 

Det tar tid att bygga upp mig igen! Det tar tid för alla. Det finns inga quickfixar som kan läka orsak. Kroppen är fenomenal, men jag och du måste själv se till att ge den bra förutsättningar. 

Idag ser jag ännu mera ödmjukt på hela mig. Min kropp och själ hör ihop. Det är viktigt för mig att ta mig tillbaka till en god hälsa. Tänk att även den som jobbar med att hjälpa andra till en bättre hälsa kan "drabbas" av sjukdom. Kolla statestiken över sjukskrivna läkare... den är inte rolig. 

Vi behöver göra våra egna val och välja själv hur vi ska hitta vägar för en hållbar hälsa. Nu har jag hittat min och jag känner mig tryggare med den än på länge. 

En av mina egna erfarenheter visade mig att jag inte kan förlita mig på någon annan när det gäller att må bra, inte ens läkare. För något har hänt där. Det kanske beror på tidsbrist, på den allmäna tröttheten och uppgivenheten som brer ut sig där vi inte orkar känna empati och ödmjukhet inför andra, inte ens i våra proffessioner? 

Den korta versionen?

Jag blev sjuk, jag hittade en egen väg till bättre hälsa inifrån och ut! Jag är på väg till ett förhoppningsvis friskare och starkare liv igen :) 

Tack till dig som orkade läsa! Ha en fin helg! / Jill

 

3 maj 2019