JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Höststorm och omrusk

Ute är det bistert och stormen far

Här inne hos mig har jag tänt ett fint WoodWick ljus som sprakar trivsamt och min lilla Buddha som håller ett ljus i sina händer :) Kaffet puttrar färdigt i bryggaren, min hund ligger på köksmattan och har mig under uppsikt. Vårt hus är varmt och ombonat och jag känner tacksamhet över allt som finns i mitt liv.

/73edaefb564cb56ba49a894cc27a5687.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Kontrasternas tid

Precis som att det just denna morgon är väldigt stora kontraster mellan ute och inne så kom tanken på att det även är så för mig. Förra hösten var jag fullbokad med kunder, behandlingar, möten, inköp, pappersarbete mm mm som gällde mitt företag precis hela tiden. Det fanns inte tid att andas knappt. Det var intensivt och roligt. Det var spännande då jag även köpt in min multimaskin som numera är min trogna arbetshjälpreda i många utav mina behandlingar. 

När man får ett sådant härligt uppsving i sitt företag gäller det att hänga med i det flow som skapas och det gjorde jag verkligen! Jag njöt och hade roligt. Jag fick möjligheten att hjälpa så många fina kunder på många olika sätt med det just de behövde. Så glad och tacksam över den tiden. Flowet höll i sig och jag har haft så mycket bokningar och annat som jag känt har passat mig. Det la sig lite nånstans i februari/mars och det var just då vår lilla Sune-valp flyttade in hos oss. Det blev en lite stressig och intensiv tid igen fast på lite annat sätt kan man väl säga... :)

Den här hösten...

Är ingenting sig likt. Den där hälsan, den är viktigast för utan den så blir liksom inget annat sig likt. Visst har du också hört det många gånger? I mitt liv säger mina nära och kära det till mig ganska ofta. Av omtanke och kärlek, för att de bryr sig om mig. 

Igår sa jag till en vän att jag kände mig osäker på om jag skulle deppa ihop en smula eller bara se det som en tid då saker i mitt liv ska justeras om till något annat, något bättre tänker jag... Vad ska jag välja? 

Först tillät jag mig att bara känna mig liten och hopplös... för igår blev mina utslag/eksem på händerna värre och jag fick ta beslutet att omboka alla mina kunder denna veckan. Jag fick kontakta doktor, jag fick ge mig och hämta ut kortisonsalva, undvika vatten så mycket jag bara kan och sedan smörja mig med en fet salva med jämna mellanrum och hela tiden (känns det som). Det kliar, det vätskar lite, det ser för jäkligt ut :(  Som om det inte räckte med allt det andra som uppstått pga järnanemin?! Varför fick jag det så himla kraftfullt och så mycket jobbigheter? 

/body-mind-spirituality.jpg

Självömkan leder precis ingenstans! Så jag bara la av med den efter att jag låtit det svida en liten stund. Alltså, det finns såååå mycket värre! Jag känner flera personer som går igenom riktiga jobbigheter och utmaningar som verkligen är allvarliga! Fast jag vet, mitt eget är inte heller något som går att vifta bort så där enkelt. Jag har fått mig en rejäl omruskning och darrar nog ett tag till tyvärr.

Upp i sadeln, på det igen min vän!

Ni som läst mina senaste inlägg känner igen raden ovan kanske? Det är dags att jag peppar mig själv denna gången och det rejält. Det är dags att jag ägnar kärlek och omtanke i massor om mig själv nu. För jag har ju bara mig själv och utan min friska och starka hälsa så blir allt i livet så mycket trögare. Det är upp till mig och det är helt ok. 

/a969ab169f3c65cf5989669dbe524775.jpg

En klapp på axeln, en öm strykning över kinden och en kram - det tar jag gärna emot av andra och jag har fått en hel del omtanke. Jag har personer runt mig som frågar hur jag mår och bryr sig om mig. Så tacksam och glad för det. 

Agendan för veckan

Den behöver jag skriva om. Igår var jag lite praktisk, fixade lite ärenden och sånt som behövdes. Vilade lite, funderade en del och tog ett par viktiga beslut. Spännande och lite läskigt med det ena och det andra kommer släppa på en del stress för både mig och min man konstaterade vi :)

/25ea3cc928fc71a8c576f27401df10ca.jpg

- Idag blir det en runda in till stan för att gå på en efterlängtad behandling hos Susanne på Livshjulet/Hälsokraft.

- Sonen ska va med farmor och lillebror S. Där får han bli lite bortskämd och mysa.

- Lite inköp ska göras.

- Planering för att arbeta hemma med sånt jag ligger efter med under ons, tors & fredag.

- Vi fick hem mat igår som vi beställt för att ge vårt hälsosamma liv en extra push, samt 5 middagar för veckan med tillhörande recept. Vi tänker att det får bli ett bidra från oss för att minska matsvinn. Fy vad man slänger mat som ligger och blir gammal... inte bra! Så nu ska vi ge det en ärlig chans och vi hoppas det här ska vara vår grej. Ikväll ska jag och sonen laga första middagen tillsammans som ska vara klar när mannen kommer hem från jobbet! :) 

- Sen ska jag smörja, smörja, smörja mina händer. Undvika vatten, vatten, vatten :)

Men allra först ska jag och Sune gå och väcka tonårssonen som sover som en stock fortfarande. 

Ha en härlig höstruskdag!

Varma hälsningar från omruskade terapeuten Jill

 

30 okt 2018