JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Jag är en gladis!

En go känsla

Egentligen vill jag börja med att skriva att jag vill tacka mig själv att jag vågar agera och aktivt göra förändringar. Att jag inte bara går omkring med en olustkänsla i evighet utan att stanna upp, analysera och tar nya steg när vägen jag valt tagit mig lite snett. Jag hittar tillbaka till vägen igen även om jag tar lite kringelikrokar :)

Vad är det värsta som kan hända om jag gör fel, väljer fel väg och möter motstånd? Jo, att jag får göra om och göra rätt (förhoppningsvis!). Glad över att jag har den inställningen och att jag kan säga: "Ok, det här kanske inte blev så bra, jag får ändra lite och försöka igen."

Min magkänsla säger mig att jag är på rätt väg igen :) Jag är ingen ensamvarg även om jag trivs med mig själv. Jag är ett "flockdjur" som gillar sällskap och att få ha kollegor. Nu har jag fått fina och roliga kollegor som gett mig ett varmt välkomnande och jag känner att jag kommer att trivas som fisken i vattnet. Härlig känsla verkligen!

/11037562_1005024079509256_1206061117028358680_n.jpg

Jag kan inte säga att jag tog ett dåligt beslut, men själva andemeningen i denna text är ändå så jag känner. Jag har vågat ta en massa beslut de senaste åren och känner mig grymt stolt över mig själv över det faktum att jag vågat vara modig, vågat gå utanför bekvämlighetszonen. Kan vara ett smått uttjatat ord, men för mig betyder det mycket och jag har bevisat för mig själv att jag kan och har många styrkor som kommit fram längst vägen.

Så nästa bild är verkligen mitt i prick och säger egentligen allt övrigt :) För visst är det ok att vara glad och stolt över sig själv? ;)

/11205075_928979453816294_2366866454364312611_n.jpg

Jag får varje vecka förmånen att möta många människor varav en del av dem säger att de tycker att jag är modig, att det jag gjort och gör är häftigt och lite coolt faktiskt. Så många som inte vågar ta de där första stegen mot något nytt. När man vill det, men ändå inte vågar så är mitt råd att försöka vara lyhörd och ta kontakt med någon som vågat och fråga om råd och tips. Svårare än så behöver inte steget vara. Jag tycker det är härligt att inspireras av andra, lyssna på nya synvinklar och alltid lär jag mig något nytt som jag själv kan ha nytta av. Det kan vara just den där lilla meningen, den lilla detaljen som kommer avgöra och få mig att ta det där steget som behövs och som kommer leda mig vidare på en helt ny och spännande väg och vet ni, ofta när man öppnar en ny dörr och stänger en gammal så öppnas nya dörrar längst vägen om man bara vågar se dem :)

Vad har jag gjort då undrar de som inte känner mig?

För att göra en livsresa ganska kort så tog jag många olika beslut som började när jag fyllde 40 år. Jag tog tag i min hälsa, jag gick ner i arbetstid ett tag för att hämta kraft och börja fundera på om det fanns något mer jag kunde göra med min arbetssituation som inte längre kändes hållbar. Jag ville något annat, jag ville utvecklas och arbeta på annat sätt med något helt annat. Så jag tog tjänstledigt och utbildade mig inom friskvård med massage och SPA, utbildade mig också samtidigt till ansiktszonterapeut och sedan vidare med Japansk lifting och thermo & aromaterapi. Jag lärde mig massor och gör så fortfarande för att jag är så nyfiken och vill så mycket. Jag startade eget företag och i april 2014 slutade jag min fasta tjänst som jag haft i 12 år för att prova vingarna. Oktober 2014 började jag också jobba med ett otroligt givande affärskoncept som kompletterar min övriga verksamhet, ger mig massor av personlig utveckling och positiv energi. Jag väljer aktivt glädje, att se möjligheter, våga tänja gränser, utmana mig själv rejält och ta stegen som krävs mot en bra framtid. Så i korta drag är det så jag lever mitt liv. Jag har en familj som är viktigast av allt och för dem gör jag mitt allra bästa, alltid och med massor av kärlek.

Jag kunde varit kvar i det "trygga" ekorrhjul som även jag sprang runt i, men jag är inte typen som otrivs och gnäller utan jag tar tag i saker. Jag resonerar som så att det var inte min arbetsplats det var fel på, det vara bara jag som inte längre passade in där eftersom jag ville något annat och då är det dags för mig att lämna och göra någonting annat som ger mig det jag behöver. På det sättet slipper jag vara en gnällig kollega som förpestar för de som gillar sitt jobb, jag slipper bli bitter och ångra mig bakefter att jag inte gjorde något åt det, jag slipper avveckla mig sjäv helt enkelt :) Nu utvecklas jag hela tiden, jag får förmånen att hjälpa andra till bättre hälsa, bättre mående och en bättre framtidstro för de som vill. Jag har blivit en livscoach på många sätt och med detta trivs jag så himla bra. Just här och just nu är detta helt rätt för mig. Om 10 år kanske jag gör något helt annat, jag stänger inga dörrar för nya möjligheter, men drar igen de som suger energi ut mig.

Inspireras av andra, men fortsätt vara dig själv och gå på din magkänsla alltid. Avslutar med en fin och söt bild som alltid får mig att le och bli en gladis. TRO PÅ DIG SJÄLV!

/nalle-puh.jpg

17 nov 2015