JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Jag finns här för dig!

Om att hjälpa varandra

Aldrig förr har vi väl sett så många fina samarbeten och hjälpinsatser för varann som nu. Det är helt underbart att se vad som växer fram nu i en tid av oro och den stress som följer med rädslorna för virusattacker. 

För att nämna några så startas en massa olika grupper på facebook där människor erbjuder sin hjälp. Vi får se bilder på tanter som sitter i dörrhålen till sina lägenheter och fikar med grannarna i trappuppgången! Grannarna i de stora lägenhetskomplexen börjar lära känna varann och hjälps åt på ett helt nytt sätt. Tänk att verkligen veta vilken tant Asta Persson på andra våningen är! <3 Wow! 

Kommuner samordnar med lokala handlare om att köra hem mat till äldre och personer i riskgrupper helt gratis! 

Jag har själv som liten egen företagare blivit inbjuden till olika grupper för att på så sätt få presentera mig, nya nätverk skapas upp och samarbeten sätter fart. Bara att få vara en liten del i det här är så fint. 

Att få säga orden: "Jag finns här för dig!" - visst känns det som att hela kroppen blir varm?! Har du inte sagt de orden än, så testa! :)

Tid för stora förändringar

Sakta börjar människor att vakna upp och en del är så kreativa nu så man blir alldeles tagen. Det här är en vacker del av de skiften som nu är på gång. En mjukare och mer omtänksam tid är på ingång. De som har svårt för att välkomna det här är nog också de som har de tuffaste utmaningarna nu. 

Personligen har jag varit en av dem som önskat och hoppats på stora förändringar ett bra tag. Jag har varit en av dem som känt en stor oro inför mycket som pågått som brutit ner vår vackra värld och natur. Men jag har inte lagt mitt fokus på att klaga eller bomba mina olika sociala kanaler med så mycket elände, utan istället valt fokus på i alla fall för mig fina delar av vad livet också innehåller. 

Allt som oftast handlar mycket i livet inte om hur man "har" det utan om "hur man tar det". Fundera lite om den meningen verkar krånglig :) 

/a2d8881fa2d0ca02cc365bf289540431.jpg

Lär läxorna livet ger!

Eller kan man säga att man kan välja att vara ett "offer för omständigheterna" eller den som väljer att ta tag i saker, kavla upp ärmarna och göra det bästa av den situation man är befinner sig i eller hamnat i. Man kan ha tillit till att livet vill en gott och när man krockar eller får en "käftsmäll" så vill oftast livet lära en något.

Talar delvis av egen erfarenhet efter några rejäla vurpor som sedan visat sig vara nödvändiga, för att jag ska vakna och inse vissa saker som jag behöver inse. Livet ger mig fortfarande personliga käftsmällar mellan varven när jag ändå blundar...

Medmänniska 

En av de viktigaste sakerna att tänka på nu tycker jag är att vara en fin medmänniska.

Respektera de som är livrädda nu och där stressen, rädslan, oron och paniken greppat ett rejält tag och det har blivit svårt att tänka klara tankar. För de personerna finns runt om oss och det är ofta de som väller ur sig en massa domedagsrapporter nu. Man kan välja att se dem som att de har blivit förgiftade och fartblinda. 

Vad kan jag göra? Ja, nu är det ju svårt att ge en kram, en klapp på axeln eller en strykning över kinden och inge dem lugn och trygghet på det viset. Men kanske att vi ändå borde fråga om vi kan göra något? 

Sen har vi också mitt i allt ett eget ansvar att ta. Tills vi lärt oss de läxorna så kommer det nya utmaningar i olika tappningar, men med samma andemening. Det kommer ta olika lång tid för oss. 

Jag skrev för någon dag sedan ett inlägg i min andra blogg som ni gärna får ta del av här: https://feelgoodbloggen.wordpress.com/2020/03/23/nar-allt-kommer-omkring-sa-ar-livet-vackert-tycker-jag/

Vad kan jag erbjuda?

Jag har ställt mig den frågan och ger jag mig själv ett svar så är det faktiskt att jag redan varje dag i mitt arbete ger en massa omtanke till medmänniskor som kommer till mig på bokad tid. Utöver det så gör vi som vi brukar och hjälper min 80-åriga pappa med gräsklippning, olika småsysslor mm. Vi erbjuder alltid hans granne att hjälpa till om det behövs. Men det kan också vara svårt att ta emot hjälp när man är van och vill klara sig själv. Det får vi alla ha respekt för. Men just nu i dessa tider så bör vi hjälpa varann med så mycket vi kan.

Min uppgift blir att ta väl hand om mig, se till att hålla mig frisk och på det sättet jobba så mycket jag kan och orkar för att hjälpa andra att må bra. Kanske att det just nu blir en stor fokus på balans och välmående i alla sammanhang. Bäst hos mig på min egna behandlingsmeny är just nu Ansiktszonbehandling 45 eller 60 minuter eller Aroma massage. Läs mer om alla behandlingar här: http://www.jila4goodlife.se/behandlingar

Jag har inte så mycket möjlighet eller tid att ställa upp idiellt i olika sammanhang, men kan jag så gör jag - alltid och inte bara nu. Men nu är det ju extra bra eller hur?

Hur gör du? Har du tänkt på vad du kan erbjuda för hjälp? Om du inte tänkt på att det skulle vara möjligt tidigare, så kanske nu? Alla kan göra något litet är jag helt säker på.

Låt oss alla hoppas på att de utmaningar som är nu för oss samman mer och mer och att vi alla, så fort det är möjligt, får insikter om vad livet handlar om och hur vackert livet kan vara!

Ta hand om er själva & varandra lite extra varje dag! Kram Jill

25 mar 2020