JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Jag kan mycket, men långt ifrån allt...

Skillnaden mellan att veta och förstå vad jag vet

I vissa stunder lyssnar jag intenstivt, läser, tar in och försöker förstå och där med lära mig. För en viktig sak med att lyssna och läsa in sig är att verkligen också förstå vad det är jag lyssnar och lär mig. Annars hamnar jag i ett "jag vet om det där" men jag tog mig inte tiden till att också förstå vad det är jag vet... ja, det här tog ett tag för mig innan jag insåg hur viktigt det är med att förstå på ett lite djupare plan. Kunskap är makt, men för mig en sanning med modifikation om jag inte också förstår min förvärvade kunskap. Jag har sedan jag var barn alltid haft ett behov av att förstå varför jag ska lära mig något och alltid släppt iväg tvångsinlärda kunskaper där jag inte fått en förklaring till varför jag ska veta något, vad som är viktig med kunskapen och hur jag kan använda den. I den moderna skolan har jag förstått att just det här har blivit en viktig del, att faktiskt som lärare kunna motivera och förklara vad kunskaperna ska ha för mening och varför det är viktigt att veta :) 

Samförstånd

Igår pratade jag intressanta kunskaper med en person, som liksom jag, jobbar med hälsa och välmående. Som liksom jag hjälper och stöttar andra för att må bra och förhoppningsvis bättre. Vi har liknande uppfattningar om ganska mycket och det är så himla givande att i min lilla genre få prata med någon om det jag själv brinner för. 

I allt detta så inser jag att som liten egen företagare inom den branchen jag jobbar, är vi ofta lite för ensamma och behöver ha en liten krets med likasinnande att bolla tankar med. Det är en konstig tid när rapporter om KAM utredningar pågår i Sverige och de flesta inte har en aning om vad det innebär för oss alla människor i Sverige. Att friheten att söka hjälp ev. kan minskas och vi alla blir ihopfösta och tvingade in i den vanliga svenska sjukvården som kanske inte fungerar för alla... som en ny tid där modernare metoder används, likt de hemska jakterna på sk. häxor och trollkarlar som brändes på bål förr, används fast på ett annat sätt. Man sätter upp förbud, hotar med fängelsestraff för den som kan hjälpa någon bli av med en krämpa och vi måsta vakta/väga varje ord vi säger eller skriver... naturliga örter utan kemikalier förbjuds... för att vi ska tvingas använda läkemedel med biverkningar. 

Allt det här önskar jag att NI ALLA människor som inte jobbar som jag, skulle försöka lära och lyssna mer om. Att ni inte bara snabbt låter texten ramla förbi er utan att ni ska FÖRSTÅ hur allvarligt det faktiskt kan vara. Vi tror ju inte att det ska bli så... men frågan är om kraften är så stark att vi kan göra skillnad och se till att inte förbuden träder i kraft i den omfattning som befaras? Eller måste vi nå botten även inom det här området? Måste människor bli rebeller och betsälla från osäkra internetsidor för att få tag i annat än kemiska preparat? Borde jag bli orolig för att jag skriver denna text nu?

Frågan är vart vi är på väg? Historierna upprepar sig av en anledning kära läsare. För att vi måste göra om och göra om och göra om samma läxa tills vi lär oss att förstå hur viktigt det är att vi FÖRSTÅR och inte bara låter det fladdra in i hjärnan och sen aldrig praktiskt användas för att vi inte förstår vikten av det. 

Den yngre generationen är STARK!

Jag hoppas och tror mycket på de yngre generationerna som växer upp nu. Vi kan klaga på att de hänger med näsan i skärmen hela tiden, men de är vetgiriga, de ställer krav, de blir upplysta och i unga år är man mer handlingskraftig och modig, beredd på att ta konsekvenserna och de vill få till en hållbar värld. Jag hoppas att den viljan inte ska byggas på rädslor, utan på en framtidstro och en urkraft att vilja ta tillbaka rätten att tänka och göra saker. Ska vi bli fria på riktigt så krävs det att vi får lov att tänka själva och göra våra val själva på det som känns viktigt. Jag önskar att inte vi lite äldre styr in dem i samma "fålla" som vi själva blev instyrda i någon gång mellan 20-30... Jag önskar att de tar striden nu och ställer krav. Jag är tusen gånger hellre en världsmedborgare i en fri värld, än en medborgare i ett litet land som styrs av rädslor och gamla skrämselpropagandor som används för att hålla människor "på mattan", som om vi bara alla ska vara brickor i ett spel som någon gamblar med utan empati. 

 

Dags att vakna! 

Mitt i sommaren funderar jag som mest / Jill

25 jul 2019