JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Jag vill att man ska känna sig delaktig i sin hälsa

Ibland är man bara för trött för att orka någonting. Man nästan hasar sig fram och har noll lust till jobb, skola, träning, fritid mm mm. Det blir tvärstopp och det händer alla då och då.

Det är nog i dessa lägen man ska lyssna extra noga på sin kropp och själ. Känna efter om nåt känns konstigt och annorlunda eller om man helt enkelt bara är trött och då ska man tillåta sig att vila.

Gör vi så? Lyssnar in och vilar när vi behöver? De flesta kör nog bara på så gott det går och hoppas på att det löser sig av sig själv. Ibland gör det och ibland inte.

Så börjar kroppen och ibland själen värka, man står inte ut och först då söker man hjälp... Känns det igen? Nu är jag inte alls något undantag, jag gör också sådär emellanåt och hoppas på det bästa :)

Våren är här och för med sig sina egna utmaningar. En del mår toppen, sitter ute och lapar sol och njuter i fulla drag. En del blir förkylda, en del får allergier, en del får mer värk än vanligt och del mår superdåligt i själen.

Våra kroppar reagerar olika och vi har ju alla olika obalanser i kroppen som påverkar oss. För mig har det blivit väldigt tydligt under mina utbildningar och arbete att kropp och själ hänger ihop och allt har ett samband. Det går en "röd tråd" i vår hälsa eller ohälsa.

Jag vill att de som kommer till mig för olika behandlingar på något sätt ska bli delaktiga i sin hälsa. Vi vet ju alla vad som händer när vi får tusen goda råd och ska följa både det ena och det andra. Vi sätter igång med hull och hår och stupar efter några veckor. Det blir för mycket helt enkelt.

En ny god vana att börja med. Enkelt och individanpassat. Tips och råd ges efter bästa förmåga då man frågar om det, men jag tycker att det är viktigt att fokusera på en sak i taget då man inte mår så bra. Det är bättre att klara av att genomföra en sak och få bli glad och stolt för den än att sitta med hela famen full av tips på allt som är bra för en och känna sig stressad.

För mig personligen så är en god vana något man varken vill eller kan vara utan. Man längtar efter en god vana för att man mår bra av den. Då blir det ju så mycket enklare, eller hur?

Jag är ett bollplank, brukar jag tänka, till de kunder som vill och behöver. Jag kan lyssna och ta in det som sägs och när man vill så kan jag ge mina tankar kring det.

Det är viktigt att vara delaktig i sin hälsa och sitt eget mående. Under behandlingen ska man tänka att man gör något bra för sig själv, att det här har jag själv sett till att det händer. Man har tagit ett första steg mot något som förhoppningsvis ska leda framåt, till ett bättre mående både fysiskt och psykiskt.

Det händer ibland att jag ger min kund en "läxa" och så stämmer vi av till nästa gång. Ofta är man rätt stolt att man fixat det och kan sträcka på sig lite extra. Det ska aldrig kännas som ett "läxförhör" såklart (hu hemska tanke!) utan mer som en pepp och en klapp på axeln. En liten morot att faktiskt se att man kan förändra en hel del med små medel och lite extra vilja.

Att börja ta hand om sig själv, att starta en självläkningsprocess för sina obalanser, värk eller stressrelaterade symptom kommer aldrig att vara en "quick-fix". Det tar tid och krävs en del tålamod, men om man försöker njuta medans man håller på så upptäcker man att det är en spännande resa man påbörjat och kroppskännedomen blir större på ett positivt sätt.

Så känn dig alltid delaktig när du kommer till mig, men se till att njuta massor och slappna av under behandlingen :)

Hälsningar från en något vårtrött Jill

12 mar 2014