JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Julen närmar sig

Julfeeling

Det här året blir det år jag nog kommer minnas ett tag som det året då jag mentalt har hunnit med att känna julfeelingen komma smygande på ett skönt sätt. 

De flesta känner nog igen det där med att plötsligt så är det dax för allt julstök, alla adventsstakar och julstjärnor ska upp och julblommorna ska inhandlas osv osv... Som att tiden rusar och man som vanligt inte alls hunnit med att känna in julen. Så brukar i alla fall jag känna de flesta gånger för jag är så upptagen av jobb och vardagsbestyr. Men denna gången.... så känns det som att jag är redo och lugn inför allt.

Länge sedan jag skippade julstressen dock

Julen blir det vi gör den till. Så brukar jag tänka. Det var ganska länge sedan jag bestämde mig för att skippa allt vad julstress heter. Jag behöver inte julbaka, göra massa julgodis, ha varenda hörna av huset i tipp topp skick och vissa år har jag helt skippat att putsa fönster (!) ;) Julen har kommit och passerat utan någon kris för att allt inte är perfekt. 

Vi har inte heller planerat in en massa saker veckorna innan utan mest tagit det som det kommer. Känslan av att inte behöva vara med på allt ger ett lugn i sig. Det är supermysigt med lucia, julmarknader mm. Men jag behöver inte vara överallt. Tidigare när min son var liten så fanns alltid möjligheten för honom att få gå med i luciatåget i kyrkan, men jag tror att han bara deltog någon gång på alla år och då som tomte. Men vi var där och jag var alltid med och satt bredvid honom i kyrkan tills han blev lite äldre och började högstadiet. Då fick vi fortfarande komma, men vi mammor satt eller stod en bit ifrån och iakttog våra barn där de "kämpade" och var med på sina villkor, alltid påpassade av någon vuxen. De är så välorganiserade på särskolan där min son har gått. Bra koll och vi mammor behöll lugnet. Nu går min son med sin klass till kyrkan i stan och mamma Jill är inte med för han går ju trots allt på gymnasiet numera :) Nu sitter mamman hemma med tända ljus och en kopp kaffe och njuter av lucia på tv:n... Olika faser i livet. Helt ok.

Sen kommer det här kring julklappar in och det blir så ångestfyllt för många har jag märkt. Ständigt jakten på att hitta det perfekta och det är så lätt att man handlar en massa "onödigt" och för alldeles för mycket pengar. Har ni sett att årets julklapp är att köpa second hand? Bra tänkt även om jag också ser viktigheten för oss som har verksamheter att få hålla igång vår kommers. Men tanken är god, för vi lever så ofta över våra tillgångar och i ett överflöd som faktiskt ofta framkallar en stresskänsla i oss. 

Vill du slippa lite av jakten på julklappar och köpa något hälsosamt och uppskattat så kan du kika på min lilla filmsnutt med tips! Du beställer vad du vill köpa av mig, jag slår in julklapparna och du hämtar den dag det passar dig innan jul. Enkelt och smidigt och du slipper en del av stressen tänker jag... Kika här: https://youtu.be/phNPTkMfSd8

/07d580959624638df75086a34731cefd.jpg

Vi gillar det spontana i vår familj

Hemma hos oss julpyntas det i början av nästa vecka och det enda vi än så länge har planerat är att baka lussekatter. Vi gjorde det förra året för första gången och det var jättmysigt! Kanske slår vi till med pepparkakor också, vem vet? 

Annars sker saker helst lite spontant här hemma. Vi vill få till en glöggkväll med grannarna som vi haft några gånger. Det brukar va mysigt och ett trevligt sätt att umgås på en liten stund. 

Förra året åkte vi till våra vänner i Helsingborg dagarna innan jul och turade över till Helsingör. Vi strosade och kände av julstämningen, jag pussades med min blivande man under en mistel och vi drack glögg på torget. Lugnt, skönt, vackert med all dekoration och på kvällen så fint med all belysning. Det kändes bara harmoniskt och skönt. Tror inte vi köpte en enda julklapp! :) 

Vad handlar vår moderna jul om för dig?

Jag har funderat lite på vad den betyder för mig. Det viktiga är att få vara tillsammans och bara vara för egen del. Jag vet att det är så många som mår extra dåligt nu när julen närmar sig. En saknad familjemedlem som inte finns med denna julen, någon är helt ensam, någon känner av att singellivet är extra tufft nu, någon ligger i skillsmässa, någon får ett jobbigt besked som skakar om hela tillvaron. Det är som att livet känns mer när det närmar sig årets största högtid. 

Jag har sedan några år tillbaka valt att skänka en del av min produktförtjänst, under december och fram till julafton, till någon organisation som ligger mig varmt om hjärtat. Det här året kommer det bli "Stödkassen i Blekinge". De insatser som de gör är helt fantastiska! Känslan av att få vara delaktig på ett litet hörn och göra det jag kan känns ändå gott i hjärtat och det är ni kunder som hjälper mig genom att ni handlar av mig. En del av min jullön går till stödkassen. Vad går din till? 

Min älskade assistenthund Sune hjälper mig att göra lite reklam för små julklappar som du hittar hos mig just nu. Kanske någogot passar att lägga under er gran? 

Följ oss på min facebook och se mer vad som kommer! https://www.facebook.com/Jila4goodlife/

/46517446_1385198061615752_1312835244549734400_n.jpg /46495693_1385198074949084_2816342237900701696_n.jpg /46502010_1385198048282420_4975658005405106176_n.jpg

Sune & jag hoppas att ni också kommer in i en skön julfeeling och hälsar er varmt välkomna till oss! Vi kommer nog fixa en eftermiddag med glögg, pepparkakor och Sunekel för de som är intresserade :) Men vi tar det som det kommer!

Kärlek - Omtanke - Respekt! //Jill 

 

22 nov 2018