JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Kollage för dagens funderingar

Ledig dag på sportlovet...

Idag fyller min kära pappa hela 75 år. Det ska vi alldeles straxt iväg och fira :) Han ligger inlagd på ett kortidshem eftersom han just nu inte har någon höftkula och en ganska rejäl protesinfektion. Det är jobbigt att se någon av sina kära familjemedlemmar befinna sig i smärta och som nu är nästan helt beroende av andra...

Pappa har jobbat hårt hela sitt liv, han har inte många sjukdagar och har så gott som alltid bitit ihop och kämpat på trots en hel del utmaningar i livet. Han tillhör den generation som faktiskt bara gjorde så utan att ens fundera så mycket mera på det och vad det kunde innebära längre fram. Idag är vi så mycket mer medvetna på gott och ont. Jag tänker mig att det är mest på gott fast jag vet att det ju inte räcker med att vi blir medvetna. Vi måste agera och göra också, inte bara veta om.

För egen del brukar jag tänka som så att om jag vill ha en förändring i mitt liv, vad det än är för någon, så är det alltid upp till mig själv. Att ställa frågor som:

"Vad vill jag ha för förändring?"

"Varför?"

"Hur ska jag göra?"

"Vems ansvar är det?"

"Är jag helt 100 på att jag vill förändra?"

De här frågorna är viktiga. För om jag inte vet vad jag vill förändra, om jag inte vet varför, om jag inte vet hur, om jag inte är klar över vilkens ansvar det är och om jag inte är säker på att jag vill förändra - då spelar det ingen roll, då kommer jag inte att klara att genomföra.

Så jag sätter upp mål, gör en plan och är helt 100% säker på att det alltid, oavsett, är mitt eget ansvar att förändringen sker och genomförs.

Det kan innebära att jag behöver ta reda på en del saker, be om hjälp med det jag inte kan göra själv, fråga om råd, lära mig nytt, utmana mig rejält ibland. Men det jag alltid har med mig är att jag inte lägger ansvaret på någon annan, att jag aldrig skyller ifrån mig om jag inte klarar av. Trillar jag av, reser jag mig upp och borstar av mig, upp i sadeln igen och reklamerar aldrig någon annans råd eller hjälp.

I vårt samhälle idag vill vi ha "quick-fixar", vi vill att andra gör till oss, vi vill liksom beställa på postorder ett färdigt paket att trä på oss och bort med allt det vi vet är fel utan att anstränga oss och det ska gå snabbt, helst va klart igår. Någon som känner igen sig, någon som vågar rannsaka sig själv och erkänna?

 Sorry, men det kommer aldrig att funka i vår tidsera. Kanske i framtiden? men inte nu i alla fall...

Det är sånt jag går omkring idag och funderar på.

Så jag har kommit till planeringsstadiet för egen del just nu. Därav mitt kollage för dagen, mina tankar och spånande på vad som är värt något, vad jag vill göra och uppnå, vad jag ska avstå eller ge mig hän åt.

Ha en fortsatt fin vecka! Solen skiner här hos oss idag och det känns alldeles lysande ;)

Kram Jill

/dagen-18-feb.jpg

18 feb 2015