JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Rikta fokus på det positiva

Jag tror på att vi är i ständig förändring och varje dag ger nya erfarenheter som utvecklar oss vidare.
Det är spännande att inte veta vad morgondagen ger och att allt plötsligt kan ta nya vändningar som för oss till nya möjligheter.

Det handlar inte alltid om hur man har det utan hur man tar det och just detta tänk avgör rätt mycket hur vi mår och är.

Jag har bestämt mig för att försöka leva efter att se det positiva i saker som händer, att välja att se händelser som inte alltid är så roliga som viktiga lärdomar. Ställa mig frågan om vad jag kan lära mig av det som hänt och se mig själv lite utifrån emellanåt. Granska min egen insats och ibland göra om och göra rätt...

Självklart finns det dagar då jag mest bara känner stress och oro, att livet är pest precis som de flesta av oss gör ibland. Det här med att alltid bara visa den glättiga ytan där allt är toppen är inte min stil alls, men jag tror samtidigt att det är viktigt att rikta fokus och hitta det som är bra i vardagen. Liksom att negativa saker kan bli som ett ont ekorrhjul så kan ett positivt tänk bli som ringar på vatten och göra små underverk för själen.

Just nu håller jag på att landa i allt som är nytt och annorlunda. Det är en tid då jag upplever en massa olika känslor och det går upp och ner från den ena till den andra dagen. Jag brukar tänka att var sak har sin tid och enligt mina erfarenheter så är det så det är. Maj månad är min landningsbana, då jag samlar ihop mig själv och hämtar kraft. En massa tankar snurrar i huvudet och de ska sakta bearbetas och så småningom komma något bra ut av det.

Den här helgen är det riktig sommar ute och jag har fått känna på hur energin sakta återvänt efter att ha kännt mig en smula dränerad med dubbeljobbandet i över ett halvår och en massa annat som är på gång. På lördagseftermiddagen åkte jag till blomsteraffären och inhandlade lite fina växter, en fin kruka och ännu en Buddhagubbe med ett kärleksfullt leende :) Jag fixade på altanen, planterade, rensade, städade, vattnade och gjorde fint. 4 tomatplantor blev det också som jag hoppas ska ge många smakfulla upplevelser i sommar. Jag struttade barfota omkring på altanens solvarma plattor och kände en enorm tacksamhet. Lyckokänslor fyllde mitt inre på kvällen när jag satte mig en stund på altanen med en kopp kaffe och bara njöt. Fågelkvitter, doft av kaprifol och vackra blommor omkring mig fick mig att le där jag satt tillbakalutad med fötterna på bordet. Det behövs egentligen inte så mycket, det gäller bara att öppna ögon och hjärta för det liv vi lever. Men jag vet också att inte alla är på samma plattform som jag just nu, att det finns vissa som mår dåligt och är ledsna och just där och då är det inte så lätt att se livet från den ljusa sidan. Men som min kloka son ofta säger: "Efter regn kommer solsken" och det är en sanning som stämmer för de flesta.

Idag har jag räddat mina smultron och jordgubbsplantor som fallit offer för vårt altanprojekt och hamnat lite i en skräphög. Jag har grävt upp och planterat i krukor sålänge. De ser lite slokande ut där de står så nu tänker jag vattna och göda med näring, ge dem kärlek och uppmärksamhet och stötta dem att resa sig upp i sin fulla prakt igen. Det är precis vad vi behöver göra för varandra när livet tillfälligt slokar och man känner sig vissen...

Rikta fokus på det positiva!

/karlek.jpg

25 maj 2014