JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Mina val ger konsekvenser

Dippdag

Igår var ingen bra dag när det gällde mitt fysiska mående... Fy för sånda dagar! Det är lätt att grotta ner sig i känslorna av hopplöshet när de här dagarna kommer. 

Samtidigt upplevde jag en dag igår med en massa omtanke, ja faktiskt en riktig toppendag! Så vad märkligt att det blev så! Eller var det kanske inte konstigt och så gav livet mig en extra dos av vänlighet och omtanke för att jag skulle fixa gårdagen?

Jag är ingen morgonmänniska FÖR tidigt

När väckarklokan spelar sin triangelmelodi är jag sällan pigg. Jag snoozar alltid en gång. Då brukar Sune hoppa upp och mysa lite (vår hund). Det är sällan jag somnar om, utan jag brukar ligga kvar och vakna sakta, sträcka på mig och tänka på nåt som gör mig glad. 

Igår var det segt och jag kunde knappt se nåt fast jag tog på mig glasögonen. Det var som vanligt lite notiser på mobilskärmen om inlägg på facebook och insta och meddelande på messenger. Sällan kollar jag på dem direkt, men igår gjorde jag det och genast så kände jag mig så varm och glad inombords. En jättefin person hade lagt en bild på min tidslinje på facebook.

/top-girl-jill.jpg

Får man en sådan härlig bild direkt på morgonen så vaknar man till och det ger en energi! Så känner i alla fall jag. Så upp kom jag och väckte sonen, fixade frulle och alla rutiner till honom och Sune. Lugna morgnar med fin relaxmusik på tv:n. Vi har Youtube så vi kan spela upp direkt på vår "lilla" tv och då spelas vackra bildspel upp som man kan njuta av. Barnprogrammen är sedan ett tag helt ratade av sonen på morgonkvisten och det är jag tacksam för. Himla stimmiga program och programledare när man vill vakna låååångsamt ;) 

Vad är det med mig och min kropp?

Befogad fråga! Det bråkade igår och hjärnan var som gröt. Jag gick ut tidigare än vanligt med Sune. Det var så fint med sol och gnistrande snö och jag tänkte att nu kommer min hjärna att vakna! Vi gick genom skogen. Det var stilla och tyst, näsan blev ganska kall för det var minusgrader. När vi gått en kort sträcka genom skogen så kommer vi ut i en glänta och där är havet! Som jag älskar denna vy! Den ger mig kraft och en lyckokänsla som är svårslagen. Vägen ner för backen var lite hal, men solen sken och jag kände hur stranden ropade att vi skulle ta en sväng ner på den :) 

/vassabacken-23-jan-2019.jpg

Få ställen jag känner till ger mig samma känslor som denna strand. Den är givande och vacker alla årstider. En del säger med rynkad näsa:" Ja visst, kul att bo där på sommaren, men hösten och vintern. Fy va trist!". Åh jag ler alltid och säger att det är underbart alla årstider, fast det får man själv finna på och uppleva för att förstå. 

Jag njöt en stund av att stå stilla, andas den friska luften, låta solen stråla emot mig och havets vågor brusade... så började jag plötsligt känna mig yr och konstig... så vi gick sakta hemåt. Upp för backen och genom en annan liten magiskt cykelväg genom skogen och där kom 3 fina rådjur hoppandes en bit framför oss. Varje gång de kommer blir jag lika glad. De stannar alltid och tittar på mig och Sune en stund. Sen skuttar de vidare genom skogen. Fint! 

Sova sova sova som en stock!

Väl hemma så var jag så trött och urlakad, som om vi gått flera mil fast vi bara varit ute i lite mer än en halvtimme. 

Hade fått flera fina meddelande och en vän som ville ringa och kolla läget. "Jag ringer om en timme" skrev hon och jag tänkte, det blir bra så sover jag tills hon ringer. 

Jag missade samtalet helt, sov sov sov som en stock i över 2 timmar! Vaknade och blev paff att klockan passerat 12! 

Flera fina händelser fortsatte komma igår och jag kände mig så tacksam mitt i min eländiga fysiskt dåliga dag. Tacksamhet, ödmjukhet inför livet och allt vad det ger och tar. 

Några tårar kom igår, för jag är ingen ybermänniska som alltid är så käck å gla... jag dippar, faller ihop, men jag reser mig alltid och det med vetskapen om att även en skitdag tar slut och att det kommer en ny dag där allt känns bättre och jag mår bättre igen. 

/jila-4-goodlife-feelgood-boken-mina-val-ger-konsekvenser.jpg

Det jag vill säga med mitt inlägg är just att i slutändan kommer det alltid att vara upp till en själv att välja hur jag vill se på saker och ting. Livet gör mig ödmjuk inför att det är ganska skört och känsligt, men också fyllt av glädjeämnen, kärlek, omtänksamhet och allt annat vackert runt omkring. 

Vänder jag blicken från golvet och kikar upp, så ser jag livet. Jag och du kommer alltid att ställas inför olika val i livet. Alla val jag och du gör kommer att få konsekvenser. 

Jag avslutar mitt inlägg med att ge er ett tips på en man som fick mig att välja in mer glädje i livet. Det finns flera klipp, men börja med det här! "Att välja glädje!" med Kaj Pollak. Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=3bxOC4bLvqQ

Varma soliga hälsningar från Jill

24 jan 2019