JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

När fåfängan fick sig en käftsmäll

En medelålders kvinnas bekännelse

Japp, jag är fåfäng! Inte så jättemycket, men vissa saker är viktiga för mig. Jag erkänner det utan omsvep. 

För att jag ska må bra så vill jag "känna igen mig" i min spegelbild. Att åldras med värdighet, jag har inget emot det. Varje ålder har sin charm och jag är tacksam att få leva. Punkt på det!

Men ändå, en ganska sund fåfänga dras jag med. 

Mitt ansikte, mitt hår och mina kläder. Det är ytan som andra och framför allt jag själv ser och jag vill ha på ett visst sätt för att jag ska känna mig bekväm.  

Ta tillvara på dina tillgångar

Så har jag tänkt. Det är en hel del jag varit mindre nöjd med mig själv genom åren, men att lägga för stort fokus på utseende är inte min grej. Jag har inga problem att köra ner till lokala affären i pösiga joggingbyxor och dra en mössa på huvudet. Jag är jag och det är helt ok.

Ändå har jag mått så mycket bättre av att sköta om mitt ansikte med hudvård för att jag ska se pigg och fräsch ut. För ett par år sedan genomled jag även taffy semitatuering av mina ögonbryn för att det var så praktiskt och skönt att slippa måla/färga dem och ändå få lov att se mina annars för ljusa bryn. 

På våren har jag vissa år använt brun utan sol för att slippa se ut som ett lik. Mascara och lite BB kräm i ansiktet för att jämna ut och så lite färg på kinderna och läppglans. Borsta håret, fixa lite lockar, spray och fix. Det "lilla" har fixat en nöjd vardags Jill. Tar ca 10 minuter för mig ;)

Förfall och otrivselkänslan

Sedan min hud på mina händer och kropp hamnade i katastrofläge har jag sakta kännt av förfallet... MEN det går att överleva ändå ska jag väl säga hahaha :)

Jag har inte kunnat raka benen eller under armarna sedan i slutet av november förra året. Tacksam över att jag inte har anlag för svarta grova hår! :) Fast det ser inte särskilt snyggt ut. Hmm bara det är bättre tills våren och värmen kommer hinner jag tänka. 

Jag kan inte ens dra handen genom håret och fluffa till det. Mina händer fastnar i håret pga att jag är helt flådd, uppriven, stora skinnflikar mm. Det fastnar små hudflagor också i håret som är mindre snyggt kan jag medela! 

Förutom att händerna är som de är så är mina naglar inte så snygga. Försöker hålla de kortklippta, men det flagar i underkanten och små sår och skinnflikar lossnar som gör ont. Hud och kräm blandas och missfärgar naglarna så det nästan ser ut som att jag är en rökare, särkilt lillfingrarna av någon anledning? 

Jag kan inte göra vid fötterna eftersom det flagar under fötterna också och det inte är lämpligt... 

Att sminka sig är nästan helt uteslutet även om jag kan ta på lite BB kräm och rouge med borstar. Det svider i mina ögon så mascara är uteslutet just nu eftersom det bara kliar ännu mera. Ugh vilken tid det tog att vänja mig vid helt osminkade ögon! Bara att få dra på lite mascara gör ju annars att man ser lite piggare ut. 

Folk känner inte igen mig!

Det är sant! Jag har mött massor av människor jag känner som inte sett att det är jag :) Jag har hejat och de har slängt en blick och sagt ett svagt hej som att de undrat vem de hälsat på... så då brukar jag kika i ögonen och säga: "Det är jag, Jill" och dååå ser de! Oj, jag kände inte igen dig med mössan nerdragen! Är de vanligaste repliken, men självklart så ser ju hela jag annorlunda ut i min "baggy-style" :D Jag fnissar bara och tänker att jag säkert reagerat med samma. Jag känner mig lite som en kameleont numera. 

Men i alla fall, jag lägger ut en bild här så ser nu hur jag oftast ser ut nu för tiden. Det tar lite emot kan jag säga, jag går en aning utanför min comfort zone, men jag gör det ändå. 

/51068945_231623281081332_6124062561626226688_n.jpg

När man är sjuk, när det är vinter, när man inte kan använda smink och snart fyller 49 år så kan man se ut som jag. Det får vara ok såhär. Men jag längtar efter att få bli lite mer färgglad snart. Jag längtar efter våren och sitta i solen och få lite sund färg. Jag är mer än tacksam att jag har vår lille Sune som jag varje förmiddag går ut med. Vi går i skogen och vi går på stranden och jag andas in frisk luft och idag hörde jag återigen fåglar som kvittrar vårtruddelutter fast det är flera minusgrader ute! Jag blir glad av att vara ute även om det tar emot nästan varje morgon.

Det är mycket som tar emot och jag får fortsätta anstränga mig för att fixa den där sellerijuicen varje morgon innan jag äter annan frukost. För jag VET hur bra den är för mig. 

Jag får också anstränga mig fortfarande för att fixa hälsosammare mat. Vi har ätit bra mat länge, men nu tänker jag ännu mera på vad jag lagar för mat. Jag smyger in lågkolhydratkost här hemma för sonen, snart 19 år, som är lite skeptisk. Jag kan inte berätta för mycket om maten för då krånglar det, så jag smyyyger in det och då är det gott :) 

Igår bakade jag ett lchf bröd som gillades mycket av mannen. Ikväll ska sonen få smaka och jag hoppas att han godkänner för då är jag ett steg framåt. För jag vill att vi alla i hela familjen ska ha goda vanor. För mig som inte har något val just nu kan jag alltid tvinga mig att göra och äta mer rätt, men en hållbar livsstil och hälsoförändring för alla gör man inte bara sådär över en natt... OM den ska vara hållbar. Bättre små steg och lite i taget har jag och mannen kommit överens om. Det känns bra. 

Ett brödrecept slinker med här också!

För er som började fundera på vad för bröd jag bakat så kommer ett recept också här. Tänk på att vispa ägg, grädde och rysk yoghurt fluffig innan du blandar i övriga ingredienser.

/lchf-brod.jpg

Jag hade inga sesamfröer hemma så jag tog en ekologisk frömix istället och det funkade så bra så :) Efterhand man lär sig kan man va mer flexibel och testa sig fram till varianter. Jag gillar ju inte recept jättemycket, men när det kommer till bakning av något slag är jag helt tvungen att följa recept för det är inte min starka sida... 

Snart är jag redo igen för vanliga Jill

Eller jag är redo vilken dag som helst nu känns det som å ena sidan. Å andra sidan, förnuftet som talar, så kommer det ta ett litet tag till. Jag har accepterat det och ser varje dag med tacksamhet även om jag inte är på topp. Varje dag räknas och jag fyller dagarna med det som känns viktigt för mig. 

Men när jag är redo för omvärlden och jobb i stan igen, jag då kommer jag garanterat att fixa till håret, skippa mössan, på med BB kräm och mascaran ;) DET ser jag fram emot jättemycket. Fåfängan behöver matas lite den också så småningom. Och vet ni, snart kan jag raka benen igen! Å fixa fötterna! Sånt jag tagit för givet och det var helt ok att få ta för givet, men nu i början av återkomsten så kommer jag minnas och  njuta lite extra! 

Ha en fortsatt bra vecka! Kram Jill

 

30 jan 2019