JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Nya goda vanor?

Att leva med en hurtbulle

När man som jag lever med en hurtbulle, som av naturen är smidig och spänstig, så kan man ju inte låta bli att påverkas och ibland få dåligt samvete :)

När varken tid eller ork räcker till att ta sig ut och gå en promenad, när det känns som en uppförsbacke bara att få på sig skorna. Jobbig känsla det där...

Med mitt "nya liv" som enbart egen företagare kom nu plötsligt möjligheten och därmed slut på de dåliga ursäkterna. Tid har firgjorts på morgonkvisten när sonen åkt till skolan och innan första kunderna för dagen ska tas emot. Det är alltså nu jag ska utnyttja tiden till att komma ut i friska luften, ta djupa andetag och få i mig massor av frisk luft och hämta energi av den vackra gröna naturen. Som jag längtat efter det här, att få komma ut och andas och röra på mig. Ja det är faktiskt sant, jag har längtat och kroppen har nästan skrikit högt hahaha :)

Vår rutin här hemma i flera år har varit att vi går upp tillsammans hela familjen och äter frukost. Sen gör jag och sonen oss redo för jobb och skola. Sonen åker till skolan och jag till jobbet och sambon tar på träningskläderna och antingen går en långpromenad på över en mil eller joggar ca 6,5 km typ varje dag! Han har ett jobb där han under 2 veckor arbetar intensivt för att sedan vara ledig i 4 veckor. Ett stort privilegium på många sätt och det passar vår familj bra.

Nya rutinen nu är att jag innan jag gör mig i ordning till jobb ska gå med honom ut på morgonen. Det här hoppas jag ska bli bestående och jag berättar här i bloggen för att sätta lite press på mig själv och för att öka chanserna till ett ännu friskare och hälsosammare liv.

Friskvård - hälsa & välmående

Hur vill jag profilera mig själv och mitt företag? Jag har funderat på detta ett bra tag. Går i mina tankar och spekulerar kring hur vi människor fungerar, hur vi agerar och resonerar. Hur tänker vi? Hur gör vi? Vad gör vi och varför gör vi som vi gör?

Vi bör nog alla stanna upp och fundera lite kring först på hur vi mår. Bra eller dåligt? Ont eller inte ont? Lugn eller stressad?

Vi bör nog också fråga oss, om vi kommer fram till diverse krämpor och kanske inte helt välmående livsstil, om vi verkligen VILL ändra det? Är vi beredda att satsa på oss själva på fullt allvar? Inte sådär halvdant och ge upp, utan på allvar verkligen ha viljan att må bättre... för det är inte så självklart, för det är lite småtryggt att veta vart och vad man är, hur man har det. Det blir på något sätt en trygghet mitt i allt, att veta vad man har och otäckt och för mycket uppförsbacke att göra något åt det. (på tal om uppförsbacke att ens få på sig skorna)

Mycket av vårt mående handlar ju om vår livsstil. Vi har i många fall skapat oss vårt mående genom vår livsstil, bra eller mindre bra, hälsosam eller kanske lite osund ;) Vi är ju trots allt inte mer än människor och att vara livsnjutare har både sina för och nackdelar.

Har ni sett Biggest looser? Jag har i perioder följt deltagarna med stort intresse. Alldeles vanliga människor som av olika livsöden hamnat i ett osunt och ohälsosamt liv där de tappat kontrollen helt över hälsan. Vilken kamp de har och som de kämpar. Vi sitter där i tv-sofforna och hejar och dömer kanske lite, men visst känner man också igen sig ibland? Vi ser ju hur svårt det är att skaffa sig sundare liv, sundare tänk och alla fällor som finns. Vi VET ju hur man ska göra, varför ska det bara så himla svårt?! Den som knäcker den nöten får väl nobelpriset kanske...

Jag väljer inriktning "Friskvård"

Av den anledningen att jag tycker att vi alla ska se det som ett viktigt mål att så gott man förmår sträva efter att må bra, att välja ett hälsosamt och friskt liv. Alla dumma sjukdomar rår vi inte på, men vi kan göra ett gott val genom att sträva efter välmående.

Det är inte så bra att vänta tills man blivit sjuk med att välja friskvård och ett sundare liv. Att förebygga och sundhetsgranska sig själv och sina vanor är en bra investering innan det gått vidare och man har utvecklat en sjukdom av allvarligare art.

Jag tror på att vi alla kan göra en hel del för att må bättre och välja ett friskare liv. Det behöver inte vara uppförsbacke och ta emot, i alla fall inte hela tiden :) Men att vi kan göra sk. "Quick-fix" på vår hälsa ser jag bara som ett önsketänkande, ett onaturligt mål att sträva efter.

En ny god vana i taget är ett bra val. Det ska vara så att denna nya goda vana till slut blir ett måste, sådär härligt skönt som man verkligen längtar efter och inte längre ser som en uppförsbacke. Som när man börjar träna och det tar emot och man behöver någon som drar och pressar en till att ens bara röra på sig och sen plötsligt så blir det ett måste, något man inte kan tänka sig vara utan. Har ni varit med om den känslan? Kommer man så långt så har en ny god vana blivit till en livsstil, något som ingår och som hjärnan helt enkelt inte vill vara utan. DEN känslan är jag själv ute efter nu till en av mina nya goda vanor.

Alla nya goda vanor kräver att man kämpar och anstränger sig. Det är inte gratis och man måste göra valen i livet som krävs. Det är viktigt att också tänka att var sak har sin tid. Är du småbarnsförälder så kan du kanske knappast prioritera att just nu ha superkondis, vältränad kropp och bästa kostvanorna. Då går barnet/barnen och familjen först och för att må bra då även mentalt så kanske man där och då ska sänka kraven, tillåta sig att det är ok med det lilla för det är också hälsa och välmående. Att inte stressa fram resultat och låta sig påverkas av medias brutla inslag i veckotidningarna om alla kändisar som minsann hinner träna och äta sunt ALLTID...

STRESS är tillsammans med rökning några av de störtsa hälsofarorna i vårt moderna samhälle. När stresshormonerna rusar i kroppen allt för mycket och för länge så skapas ohälsa och obalanser i kroppen och kan vara början till en sjukdom. Ta alltid kroppens signaler på allvar.

Vad kan jag bidra med i allt detta?

Både den klassiska och taktila massagen verkar avslappnande för kropp och själ. Endorfiner frigörs och spänningar i kroppen släpper, slaggprodukter och vätska rensas ut och blodcirkulationen kommer igång och förser musklerna med syre och friskt blod. Att gå på massage regelbundet gör att man förebygger allt för mycket spänningar och värk.

Många frågar mig vad som rekommenderas och jag brukar ge svar efter hur personen mår och känns i kroppen. En person med mycket spänningar och stress som kommer till mig kanske i början bör gå oftare för att få bukt med smärta och/eller stress. En gång i veckan/varannan vecka. Målet och rekommendationerna sedan är att boka in en tid var 4:e vecka för att underhålla och undvika att för mycket spänningar byggs upp mellan tillfällena. En del vill gå oftare för att unna sig en stund för avkoppling och sk. egentid.

Något som jag också brinner för är ansiktszonbehandling. En behandlingsmetod som hjälper kroppen att självläka genom att balansera upp obalanser och felfunktioner i kroppen, som behandlar främst orsak och med tillägg för de symptom man får utav orsaken. All behandling sker i ansiktet genom olika faser med enbart mina händer.

Ansiktszonbehandling är mycket effektiv mot stressrelaterade symptom, som i sig skapar upp obalanser i kroppen och på sikt kan orsaka olika sjukdomar. Att ta tag i dessa problem i tid kan ge stor skillnad på ens mående och framtida hälsa.

De allra flesta jag har behandlat känner stor skillnad i ork och livslust redan efter en eller ett par behandlingar. Processer sätter igång i kroppen och engergin fylls på igen. Det är dock viktigt att tänka på att det handlar om att komma i balans i kroppen och att det tar tid innan man uppnår stabilitet och man måste ge sin kropp en ärlig chans att påbörja en självläkningsprocess.

Min rekommendation för att kicka igång kroppen och nå reslutat är att man avsätter tid en gång i veckan under 5 veckors tid. Därför säljer jag 5-korten för att man tjänar både en liten slant men också för att verkligen sätta en press på sig själv att under de här veckorna prioritera och välja en väg mot ett bättre mående och en förbättrad hälsa. Vi bokar in 5 tider på raken så man vet vad man ska förhålla sig till och att man avsätter tiden till sig själv. Varje behandling tar mellan 45-60 minuter. Efter 5 ggr så gör vi tillsammans en utvärdering, kollar av hur det känns och hur man mår och i de allra flesta fallen avsätter man 5 ggr till med ca 2 veckors mellanrum och sedan ökar med en vecka till osv. Efter de här gångerna har man i de flesta fall fått en bättre självkännedom om sin kropp och sitt mående, man är mer observant på hur det känns i kropp och själ. En del väljer att avsluta helt efter detta och en del vill fortsätta men kanske med 4 veckor eller mer emellan bara för att det också är en skön behandling som får en att må bra och man får ny energi.

Det finns en mycket positiv "bieffekt" av den här behandlingsformen... Ökad spänst och lyster i ansiktet! Det är inte för bra för att vara sant, utan det ger ett synbart resultat som gör att du ser piggare och fräschare ut. Här kommer vi osökt in på den Japanska face liften som jag också utför och denna behandling riktar sig till kvinnor och män som av stigande ålder och andra anledningar vill ge sitt ansikte ett lyft utan vara sig injektioner eller kirurgi på ett naturligt och skonsamt sätt.  Att vårda sitt yttre är också ett sunt sätt att se på sin mentala hälsa. Mötet med sig själv i spegeln blir gladare och gör dig mer tillfreds.

Förutom allt det här så erbjuder jag också olika spa-kurer för ansikte och kropp. En njutbar stund med total avkoppling för att på olika sätt vårda sitt yttre och på så sätt också sitt inre.

Dessutom så är jag ett bollplank som man kan vetilera olika funderingar med om det behövs. Då kan man boka in en timmes hälsovägledning för att komma fram till om och vad som kan passa för just dig av det jag har att erbjuda.

Se det som en investering i dig själv - både för dig själv och dina nära & kära.

För egen del har jag påbörjat min egen lilla hälsoresa mot ett ännu friskare och välmående liv efter mina önskemål.

Är du redo?

Varma hälsningar från Jill

7 maj 2014