JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Saktat ner mitt eget tempo

"Skomakarens barn"

Har ni hört det talesättet? :) 

/be1220172e213b74e0e93b04d91a8da1.jpg

"Någon" har viskat inom mig väldigt länge... Jag har haft mycket ludd i öronen och varit ute på mitt mission, så jag kunde tyvärr inte höra dessa viskningar. 

Jag tror att jag lyssnade för mycket på sagorna om Alfons Åberg när jag var liten? Jag älskade dem och jag älskade att bege mig ut på äventyr i fantasin med Alfons! "Jag ska bara..." är en av de meningar jag ofta använder. Hmm kanske inte så bra va? 

Jag vill vara en god förebild och jag vill bry mig om. Jag vet att det är jättesvårt att lyssna på viskningarna och vissa av oss verkar på nåt sätt behöva få lite hårdare smällar innan vi fattar att det gäller även oss. Men man är ingen dålig människa för det! Jag är en supersnäll och omtänksam person som har ett stort hjärta för alla och bryr mig jättemycket. Det är som en slags personlighet, men där ingår även det här med att man glömmer bort sig själv. De flesta kvnnor har den personligheten och jag ömmar djupt för oss alla! Jag tror att det är för att jag är så mänsklig själv, för att jag själv inte verkar vara perfekt, som andra människor gillar mig och fortsätter komma till mig? Jag smäller liksom ingen på fingrarna för att de varit osnälla emot sig själv. Jag förstår till 100%! "Upp i sadeln igen, vi tar nya tag. Jag hjälper dig på traven, resten fixar du själv!" HJÄRTAN i massor! - det är Jill i ett nötskal det! :) 

Först viskades det, sen ropades, men inte förrän det skreks hörde jag.

Jag skulle lära mig en egen läxa nu. 

Jag har fått järnanemi, en slags blodbrist med NOLL järn kvar i min kropp. Det har pågått länge och kom smygande. Jag vande mig på något sätt vid att tröttheten och att bl.a tinitusen ökade. En del av er som är mina kunder har nog hört mig säga "VA?" mer än en gång senaste åren. Men jag har läst på, jag valde www.1177.se för att ta reda på lite fakta. Jag googlar inte på en massa annat, för jag tycker inte att internet är säkert när det gäller allvarligare saker. 

Snopet att jag, som jobbar med hälsa själv blivit sjuk! Nä, egentligen inte... för alla kan bli sjuka. Det där med att verka perfekt blir aldrig bra. Jag är inte mer än människa, men jag har en stor portion envishet, vilja, styrka, tro och tillit till att kroppen kan ta hand om mycket själv om vi inte har för bråttom. Men läs nu noga: INTE allt kan vi fixa själv. Ibland behöver vi hjälp i olika former, alternativ och med det vi själva känner passar oss. För det är så jag brukar säga till mina kunder. 

Kropp & själ hänger ihop

Det är en enhet som behöver vara i balans och synkas med alla de olika "system" vi har. 

Blodomlopp, lymfsystemet, nervsystemet mm. Flera av oss som arbetar mer komplementära behandlingar behandlar meridiansystemet (vårt energisystem i kroppen) 6 långa banor och 6 korta banor, som går igenom hela vår kropp från toppen på huvudet ner och ut i alla tår. Många besitter stora kunskaper om österlänsk naturmedicin och kunskaper som funnits med i många tusen år. Hade de inte fungerat så hade de inte levt kvar genom alla generationer. 

Kontentan är...

att jag nu tar det lugnare än jag brukar göra. I helgen var jag däckad i feber, vilket är mycket ovanligt för att vara mig. Jag fattade först inte att det var feber och när jag tog den blev jag lite ställd när den visade nästan 39 grader, jag som ligger mellan 36-36,5. Men så var det och jag blev sängliggande. Natten till lördag hade jag ont i precis allting på både in och utsidan kändes det som och jag sov inte många timmar den natten. På söndagen fick jag besöka jourläkaren som skrev ut lite värktabletter och kallade mina symptom för virus. Har vi hört den förut? ;) 

Själv är jag rätt övertygad om att jag fick biverkningar av det järndropp jag fick i torsdags i förra veckan. När jag blir osäker på en medicin kollar jag alltid www.fass.se för att få korrekt information om medicinen. Allt annat är personligt, vilket kan va intressant, men just nu för mig väljer jag bara att ta in det jag själv tycker är ok att ta in. Jag orkar inte fylla min hjärna med mer info än nödvändigt. Sen har jag också lite goa, kunniga vänner som har stora kunskaper vilket gör mig trygg + att jag också själv har mina kunskaper såklart :) 

Jag tillhör de som brukar drabbas av de där ovanliga biverkningarna på mediciner, 1 på 1000 och sånt. Flera av mina vänner som också är bärare av FragileX genen säger samma sak. Det är bara läkarna som inte vill lyssna på oss. De verkar inte bry sig. Så jag bara sa "Jaha" när han viftade bort min mening med ovanliga biverkningar. För mig kvittar det på ett sätt. Jag har tyvärr fått lite dåliga erfarenheter av den vanliga sjukvården lite för många gånger personligen. Kanske är det för att jag gillar Friskvården bättre som jag oftast söker mig dit istället? ;) Jag har tid bokad om 1,5 vecka till en mycket kompetent kvinna som brinner för att lära sig så mycket hon kan och hjälpa andra. Snart ska hon få hjälpa mig med att återfå balansen i kropp & själ. Imorgon ska jag få dropp igen, men tänker att nu har kroppen jobbat upp lite försvar så denna helgen ska jag inte ligga däckad! 

Planen för mina långsamma dagar

Idag ska jag shoppa lite saker till hemmet inför vår renovering med tapet, färg och lite nytt piff. Jag ska ta det lugnt, gå och vrida och vända på pinalerna och köpa vackra saker som jag genast faller för. Jag köper med mitt estetiska öga och har sällan saken klar för mig var någonstans en sak ska vara, jag bara känner att jag vill ha den. Sen faller det på plats. Ibland hamnar något i mitt stora ekskåp i väntan på rätt ställe... 

/0de4d42f241dc5554c3c460c5b3e8183.jpg

Slutsats: "Slowdown" gäller för alla, även oss som arbetar som terapeuter med hälsa. Vi behöver sakta ner vårt tempo, tillåta oss och ha tillit. 

Eftersom jag är ett stort fan av attraktionslagen så tackar jag universum för att jag helt naturligt fick ombokningar så att jag får ett par extra dagar i lugn och ro för att ta hand om mig själv. Vi är alla viktiga och nu ska uppmärksamheten finnas på mig själv, min son och min valp resten av veckan.

Jag önskar er alla en fin helg redan nu!

Kram från den högst mänskliga terapeuten Jill

 

18 okt 2018