JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Semester och vila själen

Jag tänker "hämta hem" mig själv

Nu börjar vi komma in i den årliga semesterperioden. Skönt! tycker många och för en del känns det blandat med att vara ledig. Kostigt va? Hur kan man känna att det inte är så skönt att vara ledig?

Kanske för att mycket kommer ikapp en när man stannar av tempot och inte bara kör på. Vi har svårt för det där att känna in och möta allt. 

Inför andra säger vi i gemensam mening att vi längtar sååå mycket efter ledighet, men ibland ser jag i ögonen att det kanske inte alls är så kul att va ledig. 

Kanske sprang du på så fort under året som gått att det finns en stor hög av "måsten" som helt enkelt måste betas av denna sommarledigheten? Eller är det relationer som inte har underhållits så noga under året som ska tas om hand? 

För egen del ska jag sätta prio 1 på att ta hand om mig själv, själsligt främst. Det sista året har för mig innehållit många personliga utmaningar som liksom gnagt i alla kanter och från flera håll. Insikter har kommit till mig, som det ju alltid gör när man stannar upp och så gott som tvingas till eftertanke. En del av dem har landat gott i magen, en del är sådant som behövt tid och fortfarande gör och det här ska jag möta lite mer nu i sommar. 

Jag känner mig starkare än på länge mentalt och den fysiska kroppen börjar också vakna till liv. Det är nu ca 6 månader sedan som såren började lägga sig på min kropp, medans händerna fortfarande var ibland nästan som öppna sår... tiden går fort, men just det här kommer sitta kvar i min minnesbalk länge. Alla känslor det förde med sig i att känna sig liten, svag och utlämnad. Att inte ha förmåga att klara mig själv och allt vad det fört med sig. Tufft på olika sätt... En del själsliga sår behöver tas om hand nu känner jag.

Starkt och modigt

Jag tror att det finns ett värde i att dela med sig om personliga saker som berör en. Man kan utesluta de mest personliga detaljerna, men en del och framför allt känslomässigt så känner jag starkt att det behöver vi göra mer. Inget ältande i spaltmeter efter spaltmeter, men att dela kan betyda mycket för någon annan som känner sig väldigt ensam i sitt mående och de känslor som det för med sig. 

Jag har varit ganska öppen med vad som hänt, framför allt eftersom jag ville slippa en del av spekulationerna. Det är som det är med att ha ett eget företag och vara mer synlig i just den rollen. Klart att andra undrar och spekulerar lite! 

Jag har varit och är rörd och tacksam för all omtanke av att så många hört av sig, så många har frågat för att de bryr sig om och varit lite oroliga. Även om jag glömt en del och en av mina största bry nu är de kunder som jag kanske tappat nu under vägen... för att jag glömde höra av mig. Jag erkänner! Men det börjar komma ikapp mig och det är väl det här jag behöver titta på lite nu när jag är ledig.

Målet är att försöka släppa mycket av det dåliga samvetet för att inte räcka till, för att jag inte nått ända fram. 

Målet är också att i sommar vara snäll emot mig själv. Vara förlåtande i mina känslor av att inte "ha lyckats" så som jag i mina egna krav "borde" ha gjort... "Jag är inte mer än människa" - ett uttryck med många underbetydelser. 

Något jag bär med mig är de som sagt till mig att de tycker att jag är stark och modig som vågat lätta lite på glänt in till mig, vågat blotta att även en människa som hjälper andra med hälsa och välmående visst själv kan bli sjuk och må dåligt. Det är en styrka och så modigt att våga visa det! har jag fått till mig. Det har burit mig igenom en del. För först kände jag bara skam, att jag var skenhelig som inte tog hand om mig bättre och sen skulle visa mig så himla duktig utåt - för just detta kom också till mig. Det gjorde ont, men jag blev stark i det också. Jag är en sådan person som borstar av och reser mig igen och igen och igen. För ärligt, vad är alternativet? Klart livet ger en smällar emellanåt, och just i detta finns viktiga lärdomar att ta till sig. 

Alla har sina egna saker att ta tag i 

Jag tycker inte att vi ska jämföra vårt "elände". Istället kan vi vara ödmjuka inför att vi alla har saker som vi behöver titta på för att komma vidare och lära oss mer om oss själva och även andra. 

Om du vågar, använd en liten del av din ledighet att titta på det som skaver inom dig. Skriv ner en liten lista på det, titta på den. Ställ dig sedan frågan på vad du skulle vilja göra istället som fick skavet att läka och livet bli lite lättare. Börja där. Skriv ner vad du vill göra för att må bra. Släpp det sedan och njut av din ledighet, njut av sommar och vad den för med sig till just dig.

/0b5626d32006987c5d4a56bd8eb7ebc9.jpg 

Till hösten

Kan du titta på din lista och se vad du kan stryka från skavlistan och kanske har du gjort en del av de där bra sakerna på listan? Kanske har du gett plats för helt nya saker som kan komma till dig nu till hösten? 

Livet, det känns. Vi bör tillåta det att kännas också. Det är bra att vara i kontakt med både de ledsna känslor/tankar som finns och sedan även bjuda in de glada och kärleksfulla. Att känna både sina dalar och höjdpunkter - vara i kontakt med allt - det är det som är meningen, det är så vi är skapta, det är det som är vårt liv.

Nu är det snart dax för ledighet för mig. Nu är det dags att "hämta hem" mig själv en liten bit till. Jag ska skriva den där listan själv, eller jag har faktiskt redan gjort det. MEN den ska fyllas på med sköna planer inför hösten och en del av dem, det kommer ni mina kära kunder och följare att få ta del av.

Jag önskar er alla en fin sommar och skön ledighet - hur den än ser ut! Kram Jill

Kom ihåg! DU är INTE ensam! All kärlek och styrka till Dig! 

9 jul 2019