JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Slösa bort / investera?

Hur väljer du att se på saker?

Ibland möter jag människor som berättar för mig att deras omgivning ger dem hårt motstånd när de berättar att de har tagit tag i sin hälsa och sitt mående. Varför kan man ju undra?

De kan mötas av stor skepsis till och med av sina nära anhöriga och sin läkare med ord som "varför slösar du bort dina pengar på sånt meningslöst", "Du slänger bara dina pengar rakt i sjön" osv...

Var är respekten för våra medmänniskor undrar jag?

Har en del personer helt tappat förmågan att visa omtanke om andra?

I vårt samhälle som det ser ut idag vill vi ha supernsabba resultat på i princip allt. Funkar det inte direkt hoppar vi vidare till nästa och sen till nästa och sen till nästa.... Vi klagar och gnäller på alla andra och har helt satt vårt eget ansvar ur spel. Det är alltid någon annans fel att vi inte mår bra, att vi har ont, att vi inte orkar, att vi blir sjuka. Vi är vuxna människor som har blivit så bra på att ljuga för oss själva och vår omgivning och detta sker hela tiden.

Igår läste jag om Annika Sjöö (ni vet hon denna underbara kvinna som varit dansare i Let´s Dance) och hon var riktigt upprörd och jag måste säga att jag håller med henne till fullo. Läs hennes artikel här och hur hon ser på saken.

Tänk om vi kunde vara mer omtänksamma och istället stötta och peppa någon i vår omgiving som mår dåligt.

Tänk om vi istället för att genast säga "Du slänger bara bort sina pengar på totalt onödiga saker! Fortsätt ta dina piller istället", kunde säga: "Vad härligt att du tagit tag i det och hoppas att du snart ska börja må bättre, det är du värd!" eller "Wow, vilken investering du gör i dig själv, helt rätt!"

Man borde ställa sig frågan: "Vem är jag att döma någon annan? Vem är jag att berätta för någon annan vad som är rätt eller fel för dem? Vad ger mig rätten att såra någon annan och trycka ner någon som alla redan mår dåligt? För att jag kanske själv mår dåligt, för att jag kanske inte själv är nöjd med mitt liv, med mitt mående, för att jag själv har värk i kropp och själ? Vem ger mig rätten?"

Enligt mitt sätt att se på hälsa och välmående är vi alltid själva ansvariga i första hand. Vill vi ändra något i våra liv för att må bättre så måste vi själva vara beredda på att göra uppoffringar och delta, göra de förändringar som krävs. Det är inte enkelt alla gånger, det tar tid och energi, man får stundtals kämpa för att inte falla in i gamla mönster - men det går!

Vi som arbetar med hälsa och välmående i någon form står till er tjänst, redo att hjälpa till, redo att stötta och göra vår del. Är du redo att göra din del så kommer förbättringarna efter hand. Glöm aldrig att man kommer framåt även med små små steg...

Så frågan är om du är redo för att må bättre och har du viljan att förändra? Då kommer du att lyckas förr eller senare är jag helt säker på.

Ett litet men här - Fortsätter du att leva som du alltid gjort och med det som ev kan ha skapat upp din ohälsa så kommer det inte att finnas ett enda piller eller behandling som kan hjälpa dig i längden. Tillfällig symptomlindrag kanske, men orsaken lär aldrig försvinna. Hitta orsak och jobba med att förändra det istället för att trycka undan och sopa under mattan.

Det är ingen mening att försköna. Det är bättre att se sanningen och ta den!

Omge dig med stöttare och undvik sk. nedgörare!

Är det viktigt för dig vad andra säger och tycker? Även om de säger en massa dumma saker som sårar dig?

Eller är det viktigt att lyssna på sig själv och vad din magkänsla säger? Om du mår bra av något är det då inte bra? Känn efter själv, skapa dig det liv du vill leva och mår bra av.

Omge dig med människor som bryr sig om dig på riktigt och inte bara finns där när allt flyter på. Omge dig med de personer som finns där och stöttar/bryr sig om de dagar när allt känns blä och saker inte funkar.

Så hur var det nu? Slösar du bort eller investerar du i dig själv? Hur ser du på det? Vem bestämmer vad just du gör? Andra eller du själv?

Ha en fortsatt fin vecka! Våren är på gång med sin nyckfullhet, men vi går garanterat mot ljusare tider :)

//Jill

4 mar 2015