JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Söndagsfeeling

Å så kom söndag, vilodagen...

Brukar du vila på söndagar? Jag är lite både och med denna dag. Ibland glömmer jag bort vad det är för dag och har alltid nåt att fixa med. 

Nu försöker jag hämta tillbaka den där riktigt sköna söndagsfeelingen i mitt liv. Kanske ska jag börja se den som lite "helig", då det inte får vara några måsten utan bara vara dagen. 

Jag försöker minnas tillbaka till hur jag gjorde innan jag helt plötsligt fick in så mycket "speed" i mitt huvud. Då, innan jag hade tusen projekt och planer för allt som jag har nu, vad och hur gjorde jag då??? 

Kan man göra saker utan att skapa upp stresskänslor?

Har funderat på VAD det egentligen är som skapar upp dessa stresskänslor inom en? Är det för att jag tänker för mycket på vad jag "måste" göra? Om jag bara släpper tankarna på "måste" och bara gör det som faller mig in? Lugnar sig allt då? 

För min egen del just nu så kommer jag fram till några punkter där jag känner stress mer och mer. Jag är en smårörig person som är lite disträ mellan varven. Jag påbörjar saker, förflyttar saker, lägger i högar och ska bara göra nåt annat först. Högarna ligger kvar, för jag är nån annanstans och drar i nåt... 

Jag är inte ofta iväg och shoppar längre, men jag har varit och det finns massor av fina saker jag tycker/tyckte om hemma lite överallt. Om jag inte genast hittar en plats för den fina saken, så ställer jag den i stora ekskåpet och förr eller senare som kommer den på rätt plats! Nästan alltid är det så. Men kanske, eller helt säkert, är det så att jag har för mycket saker här hemma. Jag har blivit känsligare för röran, blir stressad av den och vill inte längre egentligen ha en massa saker... 

Slutsatsen är att jag behöver rensa, slänga en del, skänka en del, kanske sälja en del... Min man är mycket duktigare på att rensa och han är nästan för duktig på att slänga sånt som han sen kommer på att han nog haft nytta av :) Yin & Yang! ;) 

Renoveringsprojekt påbörjat

Egentligen skulle vi gjort förra hösten redan, den där renoveringen/uppfräschningen av vårt hem. Lite nya tapeter och färg tänkte vi då... men sen fick jag så himla mycket att göra med mitt kära företag och var i proncip helt fullbokad från september och så fram i hela januari. Det fanns varken tid eller ork för att ta tag i det då, så det bara rann iväg.

Nu bestämde vi oss för att denna höst ska vi. Jag har varit iväg och beställt tapeter och färg. Vi har planerat och pratat igenom vad vi vill göra mm. 

Så kom vi då också till det här med att vi behöver rensa. Så där är vi nu. Jag har börjat plocka ner tavlor och annat pynt. Igår la vi ut en gammal skänk som vi inte ska ha kvar. Det tog några timmar så hörde några vänner av sig och ville ha den, så den hämtas i veckan som kommer. 

/43163693_2286571964750842_3922103880611004416_n.jpg /43210580_2286571988084173_7403603185337630720_n.jpg

Jag ser fram emot att rensa! Just nu håller jag på att tömma ut vårt stora ekskåp och allt landar på köksbordet i väntan på att ordnas upp, sorteras bort i släng/skänka/sälja-kartonger. 

Ur kaoset skapas ordning

/43384918_306177860175939_2885795866281508864_n.jpg

Det här är bara en liten del av allt som ryms i vårt stora skåp, men någonstans måste man ju börja. 

Så det här med söndagsfeelingen, vilodagen, hur är det nu med den? Jag ser den framför mig som fullt möjlig och tills det är fullt möjligt så har jag bestämt mig för att jag tar lite i taget, inga måsten eller stresskänslor är välkomna. Det här är roligt och skönt. Det känns som att för varje grej jag kommer rensa så kommer stressen släppa taget lite mera hela tiden. För min hjärna söker lugn, ordning och mindre saker i vårt hem. Så mentalt ser jag det som att för varje grej jag rensar undan så släpper en vikt av stress från mitt inre. 

Hur gör du för att minska stress?

Har du några särskilda grejer som du gör för att minska på stress och press? Vill du dela med dig så skicka dina bästa råd och tips till mig. Får jag in några bra tips så kanske jag kan sammanställa dem och dela med flera som kan ha nytta av dem :) 

Jag gillar tanken på att skänka vidare

Det jag inte vill ha kan jag skänka vidare, till någon annan som behöver eller letar efter just det jag inte längre får plats med hemma. Jag har en god vän som jobbar mycket med detta och framförallt med matsvinn. Det är en otroligt bra insats hon gör med det här. Hon är också noga med annat och gillar inte alls det här slit o släng samhället vi lever i. Hon lär mig massor  och att tänka om. Bara tanken på att fråga andra: Vad kan jag hjälpa dig med? Vad behöver du just nu? Det är ett hållbart samhälle vi vill ha så kanske vi alla borde fråga varann sånt lite oftare och dela med oss? 

Nu ska jag ge mig på ekskåpet igen en stund och se om jag hittar fler gömda/glömda skatter :)

Ha en skön söndag och gör sånt du vill och tycker är roligt! 

//Jill

7 okt 2018