JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Sparlåga & livsgnista

Var befinner du dig just nu energimässigt?

Den där känslan av att gå på ständig sparlåga, att liksom bara göra det nödvändiga och benen släpar...

Eller är du full av energi och livslusta nu mitt i härliga sommaren?

Hur gjorde du för att ta dig till ditt läge? 

Sparlågeläge

Att befinna sig i läget på ständig sparlåga kan ibland bli mer än ett tillfälligt läge. Plötsligt har det gått ett halvår då man mest bara släkt bränder och inte orkat särskilt mycket. 

Inget blev som det skulle. Allt du tänkt eller brukar göra, blev inte gjort... för du orkade helt enket inte. Men frågan är, vilade du under sparlågeläget? Eller var du ändå ständigt igång fast det inte blev mycket gjort?

Känslan av frustration och besvikelse blandas också med dåligt samvete och en liten oro om varför du aldrig känner dig pigg? 

Hur ska man göra för att ta sig ur sparlågeläget? För en del kommer det naturligt ett tillfälle nu under sommaren när semestern infinner sig. Man vilar... man ligger i hammocken eller hängmattan, man ligger på stranden och njuter av sol och bad, man sätter sig under parasollet och läser en bok eller lyssnar på sommarpratare på P1... 

Fullspäckat sommarschema 

Men sen har vi då alla som under de 3-4 veckorna det är semester och ledigt från jobbet har varenda dag inplanerad för att hinna med allt! Det är tid för att umgås med släkten, med vännerna på olika grillfester och event, det är konserter, resa, marknader, loppisar mm... och så får vi ju inte glömma att man ska hinna snickra vidare på uteplatsen, uterummet, städa förrådet osv...

Det finns varken tid för vila eller det spontana för varenda dag är inrutad. Är det konstigt att man blir trött? 

Hur tar jag mig till livsgnisteläget?

/a515e7592f711da6eddc516c791b5680.jpg

Kanske ska du testa med något jag skrev ovan om att ligga i hängmattan? 

Men det gäller att förstå att VILA är viktigt på riktigt. VILA och ÅTERHÄMTNING är något vi alla behöver. Att stilla oss i både kropp och själ ett tag för att hinna ikapp, känna efter och låta dig själv fyllas på igen med livslusta - på riktigt och utan att få dåligt samvete. 

Det kan vara en övningssak att VILA. Så är det för mig emellanåt. När jag sprungit på för mycket i livet så har jag svårt att varva ner. Ett säkert tecken på att jag är fel ute är att fast jag tycker att jag har fullt upp så är det ändå inte så mycket som blir gjort. Den där kreativiteten som jag älskar med mig själv finns inte och det är då jag förstår på riktigt att nu är det dags att VILA. För när jag stillar mig så kommer längtorna efter livslusten, kreativiteten och flowet. 

Sommarminnena 2018

För när allt kommer omkring så vill jag i höst se tillbaka på att min sommar var sådär underbar som man önskar sig. Det är semester nu sedan ett par dagar tillbaka. Första dagarna har innehållit en del småfix och ärenden som också måste göras. Men jag ska sätta mig en stund och göra en liten plan för VILA, ÅTERHÄMTNING och ENERGIPÅFYLLNING. 

Kanske du har nytta av mitt sätt att göra det på? Använd bilden med energiglaset. Det är ett ganska enkelt sätt att tydliggöra för sig själv. Tänk att du fyller i det som kommer upp om hur det är just nu, även om du är ledig. För det brukar ibland bli så att man får syn på sig själv och allt man faktiskt slösar bort sin tid med. Det egna ansvaret över ditt liv är 100% ditt eget. 

/exempel-energiglaset-.jpg

Det första jag ska göra nu är att lägga mig igen en liten stund med skön musik i hörlurarna. Min lilla valp Sune väcker mig mitt i natten och tidigt om morgnarna just nu. Men det bästa med att vara ledig är att jag kan lägga mig en stund igen och eventuellt slumra en stund till.

Ha en skön sommar som jag hoppas ska fylla dig med livslusta och livsgnista igen!

/ Jill

/1dde6849ace31edb7f525d10c89eca45.jpg

 

 

 

13 jul 2018