JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Stressrelaterade Sjukdomar

JILA 4 goodlife

 

Jag kom i kontakt med affirmationer och mental träning/avslappning året 1997 och det tog ett tag för mig att lära mig att komma ner i varv, att förstå nyttan av och inse att det här är bra för mig på så många sätt. Jag tror att alla kan lära sig och att det är övning som gäller samt en smula tålamod.

Det finns många som säger att det här med lugn träning, avslappningsband osv bara gör en mer stressad. Det kan säkert stämma på de som går på högvarv hela tiden, men det är också dessa personer som förmodligen är i störst behov av det. De personer som har svårt att slappna av och tillåta sig att ta det lugnt och "göra ingenting" känner ett visst motstånd inför förslag om dessa former. Många säger: "Jag ska bara göra det och det färdigt, sen ska jag ta det lugnt" men sen kommer aldrig... och vissa faller efter tillräckligt lång tid ihop i en hög och orkar ingenting mera, de tror nästan att de ska dö av sina "konstiga" symptom :( Då har kroppen till slut sagt ifrån på det mest hårda och skoningslösa sätt den kan, för att få hjärnan att förstå att nu är det stopp.

Man kan kalla det "Gå in i väggen" eller "Utbränd" eller vad man vill, det är samma sak för oss alla men symptomen kan skifta ganska mycket. För en del blir det helt enkelt livsfarligt medans andra "bara" känner det som att de ska dö... Vid det här laget vet de flesta att man kan drabbas av Stroke och hjärtsjukdomar som är direkt livshotande bl.a pga stress. Panikångest, känselbortfall, minnesförlust, orkeslöshet och utmattningssymptom är mer vanliga symptom som är starka förvarningar på att tempot är för högt i livet.

Jag har min egen historia och har varit nere "på botten" och vänt vid några tillfällen. Trots att jag har läst och lärt mig mycket om stresshantering, mental/muskulär avslappning, affirmationer mm så hamnade jag också tillslut vid ett vägskäl där jag fick säga stopp på allvar. Jag stoppade i tid och i läkarintyget står det "utmattningssymtom" och det är precis vad det var.

Slutkörd både fysiskt och psykiskt fick jag en dag i slutet av januari 2007 ringa min arbetsgivare och sjukskriva mig. Då hade en psykolog, som jag haft kontakt med i över ett halvår, försökt få mig att sjukskriva mig många gånger, men jag skulle också först bara göra det och det... Det som jag från början bara trodde skulle bli en vecka eller två slutade med 2 månaders helt sjukskrivning, arbetsprövning 2 h/dag i 2 veckor, 50 % arbetstid fram till september och sedan 75% arbetstid året ut innan jag var tillbaka på 100%. För många tar det mycket längre tid. Jag tackar mina kunskaper för att jag klarade mig så skonsamt trots allt...

Man ska vara rädd om sig,det vet vi ju men vad gör man när allt känns för mycket? Från och till hamnar vi i perioder och situationer som framkallar stress inom oss och tillfällig stress är i sig inget farligt, men när vi under en längre tid befinner oss i stress hela tiden så kommer det ena symptomet efter det andra smygandes på oss. Då ska vi vara uppmärksamma och försöka stoppa i tid. Att leva ett helt stressfritt liv är nog svårt i den tid vi lever, men om du hittar "verktyg" som fungerar för just dig så kan du tryggt ta tag i situationen och vända den i tid.

Fundera på vad som känns bra inom dig att göra, vad får dig att må bra och koppla av? Jag har mina verktyg som fungerar för just mig och det är bl.a att vara ute i min trädgård och plantera, rensa ogräs, gräva och arbeta fysiskt. I min trädgård kopplar jag bort alla andra tankar, kommer ner i varv och rensar även bort oro och ibland ilska eller vad det kan vara just då :) Det som också fungerar väldigt bra för mig är att få massage eller annan behandling. Särskilt den taktila massagen får mig att verkligen slappna av och bara njuta en stund alldeles för mig själv. Jag erbjuder "Fjädermassagen" och "En stunds avkoppling" speciellt för dig som känner dig i behov av avkoppling och för stresshantering, men också för dig som har mycket värk i kroppen av olika anledningar. Mycket av den spänningsvärk många känner beror på stress/oro och då är dessa behandlingar mycket bra för att få musklerna att slappna av. Även den klassiska massagen som är mer djupgående är mycket välgörande då man ibland har gått väldigt länge med sin spänningsvärk.

Ansiktszonbehandling är en behandlingsform för dig som har obalanser i kroppen och vill gå på djupet för att komma i balans igen. De metoder som används under en ansiktszonbehandling visar fina resultat för välbefinnande och stresshantering. Bättre sömn är något de allra flesta upplever redan efter 1 behandling. Behandlingen hjälper din kropp att självläka och återhämta sig, hormonsystemet balanseras och ditt mentala jag stärks. Personer med svår huvudvärk och migrän har fått bra hjälp att minska sina symptom märkbart.

Jag anpassar alltid mina behandlingar efter just dina behov och har en dialog med den jag behandlar så att allt känns bra. Det är viktigt att du känner förtroende och berättar hur du vill ha det och om något känns fel, eller om det är för mycket smärta. Våga säg till. Att ligga och plågas under behandlingen ger inget bra resultat då man istället för att slappna av spänner sig ännu mer och behandlingen tar inte lika bra.

Ibland behöver man gå hos mig några gånger innan kroppen kan slappna av och det är inget konstigt eller fel med det. Vi tar det lugnt och anpassar efter situationen. Själva behandlingen sker utan för mycket samtal om du själv inte känner för att prata, annars är det bästa för avslappningens skull att koppla av och och ta emot.

******************************************************************************************

Mitt tips till Dig - Affirmationer!

Varför affirmationer?

Att använda affirmationer är till för att stärka sitt eget jag, våga förlita sig på sina egna förmågor och att vi duger precis som vi är. Det kan vara en särskild situation som man förbereder sig inför eller mer för att stärka sin självkänsla rent allmänt. Gör det enkelt!

Vad är en affirmation?

Enligt Wikipedia betyder det följande: Affirmation (av latin affirmatio, ’försäkran’) är i nyandliga rörelser positivt färgade fraser som upprepas i tal och skrift i syfte att förbättra sin livssituation. Affirmationer utgår från tanken att man själv skapar sin verklighet och att ens tankar är det som orsakat ens nuvarande situation. I extrema åskådningar tros affirmationer till och med kunna göra människor rika. 

De ger vidare ett långt exempel på en affirmation: Jag, Karl, är lycklig och tillfredsställd med mig själv. Jag har ett kärleksfullt och harmoniskt förhållande med Pamela. Vi är lyckliga med varandra och känner oss trygga i vår relation. Vi känner verkligen att vi älskar varandra. Allt detta sker genom den plan som livet har för oss båda och allt är för vårt eget bästa

******************************************************************************************

En del kallar affirmationer för mantra och det är väl i stora drag samma sak. Vill man ha den exakta förklaringen till ordet mantra så kan man läsa mer här.

För min del går jag inte och rabblar långa meningar med jättemycket innehåll utan använder mig av en mening som för mig betyder något personligt som jag behöver jobba med. Jag använder mig inte heller av det i meditation, kan jag göra, men det jag vill få fram är att en affirmation används när som helst, var som helst, hur som helst och helst många gånger under dagen :)

Ett av mina exempel är: "Jag känner mig stark och litar på min egen förmåga att..."