JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Vårfika i solen

Det är en ljuvlig tid vi har just nu

Min son åker till skolan innan klockan åtta och sedan har jag en lugn stund helt för mig själv varje morgon. Den här stunden har jag kommit att uppskatta otroligt mycket.

/varfika-verandan-2016-blogg.jpg

I alla år då sonen varit liten har jag, som de flesta andra, haft ganska så intensiva morgnar där mycket ska hinnas med innan man far iväg. Jag har jobbat 7.30-16.30 nästan hela hans uppväxt (tyvärr!!!!)

Min son har en funktionsnedsättning och det bästa för oss är att alltid ha samma morgonrutiner och detta utan en massa stress och jäkt för att dagen ska bli bra. En lugn start är mycket viktigt egentligen för alla och för min son har detta varit extra viktigt. Rutiner, rutiner och rutiner. Tillrättalagt, förberett, samma alla dagar och tydliga instruktioner :) Hur lätt är detta att fixa varje morgon när man ska upp jättetidigt?

Jag försökte kämpa mig upp halv sex, men ofta blev det kvart i sex... Snabbtvätt, snabbuppfräschning, snabbsminkning, snabbhårfix och snabbpåklädning av mig själv antingen innan jag väckte min son, men i de flesta fall fick detta ske precis innan vi stack iväg då min son fram till för några år sedan vaknade mellan halv sex-sex varje morgon även helger.

/blogg.jpg    /thcahs010u.jpg

Full fokus på honom varje morgon med allt. Tydliga instruktioner med allt från toalettrutiner, till frukostätning, mediciner, påklädning, tandborstning mm mm. Allt i lugn och ro för min finaste kille. Det är klart det ibland var kämpigt och jobbigt att hinna med. Ibland fick jag hugga med mig smink och annat till jobbet och fixa till clownmasken på toaletten :)

Vi hade ofta kvällar då det tog lång tid att somna, vakna timmar på natten så när morgonen kom kände varken jag eller sonen oss utvilade... men vi skulle ändå ta oss till skola/fritids och arbete. Jag gjorde ett aktivt val att inte ha fler barn än min son då jag ganska tidigt insåg att jag ville ha så mycket ork och tid som möjligt för honom. Det är ibland en sorg och saknad, men ändå glad att jag tog det beslutet.

Men nog om det här, det ligger bakom oss och idag är sonen tonåring och kan sova på ett helt annat sätt. Han har sin funktionsnedsättning som alltid kommer göra livet annorlunda, men förutsättningarna är på många sätt annolunda nu.

Jag har gjort en omstruktur/ändring av hela mitt liv faktiskt. Jag har betat av en massa saker som belastade och begränsade. Det har varit ett hårt jobb,ingenting bara händer av sig själv - livet är inte en lottokupong, men det går att förändra.

Dels har jag startat mitt företag JILA 4 goodlife som du kan läsa mycket om på min hemsida, men jag har ett arbete till som jag brinner för med stor liv och lust. Är du nyfiken så läs lite mer här om det.

Kontentan är att jag skaffat mig ett helt annat slags liv där jag trivs och får sinnesro, närvaro i livet på ett helt annat sätt och styr min tid själv. Det passar mig jättebra och jag är glad att jag vågade ta steget till ett friare liv. En del har säkert kallat mig galen, men vad gör det? Det är ju mitt liv och det här passar mig. Vad är det värsta som kunde hända? Funkar inte det ena så får man väl testa nåt annat har jag hela tiden tänkt. Men mina mål är tydliga för vad jag vill åstadkomma och de hjälper mig de dagar när livet tar emot och känns lite extra motigt. Är det inte så för alla egentligen?

Frithet är viktigt för mig. Frihet att få bestämma själv, gå mina egna vägar, sätta mina egna mål och skapa mig ett skönt och tryggt liv för mig och min familj. Vi har så många drömmar som vi känner att vi kan göra om till satta mål och ta oss dit, de är fullt nåbara och inte längre bara drömmar...

Så med detta säger jag: "Morgonstund har guld i mund. Våga lev dina drömmar!"

/1937325_10208494433144126_9061603390804347161_n.jpg

25 maj 2016