JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Ur en annan synvinkel

På en solig altan

Nu när det plötsligt blev väldigt höstigt ute så känns det som en ren lyx att få tillfälle att sätta sig på altanen när solen kikar fram. Så nu har jag suttit en stund med min bricka med knäckebröd och en mugg kaffe. Så härligt!

Jag känner nu att jag har landat ordentligt i det nya på ett bra sätt. Sommarens lediga veckor gjorde att jag kom i fas, fick uppleva en jättebra semester - kanske den bästa så långt tillbaka jag kan minnas?

Det har sina för och nackdelar med att inte jobba ett vanligt dagtidsjobb. (Fika på altanen mitt på dagen hemma = bra!)

Lugnare morgontimmar är en stor bonus. Tid att sätta sig till ro med kaffekoppen, tänka över hur dagen kommer att se ut med bokningar och annat. Det är en större frihet jag har, men det är också upp till mig att förvalta den på ett bra sätt. Där är jag inte ännu, men jag har det som ett av mina mål.

Livet ses nu från en annan synvinkel mer än det någonsin gjorts tidigare. Jag öppnar mina ögon och ser saker annorlunda, värdesätter annorlunda, känner annorlunda och upplever annorlunda...

Det finns krav på mig på ett mer tydligt sätt än tidigare. Det är ännu mera upp till mig själv nu än tidigare.

Ändå känner jag ett lugn. En känsla av att allt är som det ska, du är på rätt väg, det här är vad som ska gälla just här och nu. Det är rätt skönt att känslan håller i sig, utom ibland då lätt panik utbryter inom mig och skapar tillfällig kaos ;)

Sen kan det också vara som en upptäckt jag gjorde förra helgen. Nämligen den att när jag städade runt på altanen ställde jag plötsligt tillbaka vårt altanbord på andra hållet (!) och upptäckte att det där var ju en bra lösning och varför hade den aldrig slagit mig innan? Kanske för att jag nu börjat se saker ur en annan synvinkel? Jag är inte längre låst vid att det ska vara på ett visst sätt, så som det nu då alltid har varit tidigare. För ingenting är sig likt, jo lite, men ändå...

Jag tror att det är bra att rubba cirklarna (livet) ibland.

Jag tror på att det är bra att våga mer än man egentligen vågar ibland.

Jag tror till och med på att våga hoppa rakt ut ibland fast man är livrädd.

Bara för att se vad som händer...?

För om du ställer dig frågan (i vårt ändå trygga land): Vad är det värsta som kan hända? Ärligt, det värsta?

En magisk helg

Så när jag nu då utforskar livet från en annan synvinkel så hade jag förmånen att bli bjuden på en helt magisk utflykt förra helgen. Österlen stod på schemat och det blev en så härlig lördag och ett jättefint minne att spara nu i höst tillsammans med en av mina bästa vänner.

Vi besökte bl.a Knäbäckshusen och detta ställe var mer än vad jag kunde föreställa mig. Det var något visst med ljuset denna dag och allt såg nästan ut som om det var en sagovärld och inte verklighet :)

Om jag inte öppnat upp mina sinnen så mycket som nu, hade jag då upplevt det på samma sätt som tidigare? Det vet jag inte, men jag vet att jag rekommenderar alla att åka dit och fylla på med livskraft och vackra synintryck.

På stranden hittade vi massa fina stenar i olika former och färger. Vi plockade varsin sten och la den i den lilla sjömanskyrkan/kapellet med varsin önskan.

Det finns tusen vägar att vandra, tusen sätt att öppna upp sina sinnen på. Jag är glad och tacksam att jag öppnat upp min "värld" för att ha möjligheten att se saker ur en annan synvinkel. Ibland gillar man det nya och ibland är det gamla sättet ändå det man väljer, men att ha förmågan att se livet och dess innehåll på mer än sitt eget sätt är något att glädjas över.

 /knabackshusen-2014.jpg

Min privata bild från Knäckebäckshusen en ovanligt magisk dag i augusti 2014.

Ha en fortsatt skön höst med mycket mystillfällen!

Kärlek - Omtanke - Respekt!

Kram från Jill

JILA 4 goodlife

Välj "det goda livet" ;)

 

27 aug 2014