JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Vad händer när jag börjar må bättre?

Den som gått med värk länge eller mått dåligt på något sätt längtar efter känslan av att få vara utan värk, att må bättre...

men vad händer när vi börjar må bättre? Hur ska vi gå vidare, hur ska vi klara oss från sk. bakslag?

Jag tror att alla mellan varven får bakslag i  någon form, det är fullt normalt. Det är hur vi tar bakslaget som spelar roll. Ger vi bara upp för vi får lite motstånd eller gör det oss ännu starkare och mer målmedvetna så vi "slänger oss upp i sadeln igen"?

Hur gör du? Ger upp eller borstar av dig och på det igen?

Vilken väg är lättast att gå? Den gamla invanda som du sedan länge känner till, den som du kanske t.o.m känner dig trygg med trots att den innebär värk, nedstämdhet, trötthet, sjukskrivning mm?

Eller tar du upp kartan igen, fortsätter på rätt väg från ditt lilla snedsteg?

Känslan man får efter att ha mått dåligt länge och när det vänder är för många som att bli en kalv som släpps på grönbete! Man vill göra allt, helst på en gång och hela tiden!!!! Jippie, det går ju bra! och sen...

Antingen slutade du att träna för nu var du ju i form, nu kom du ju i dina gamla jeans du hade för 5 år sen och joggade en hel mil igen. Då kan man ju slappna av lite...

Eller gick du på massage eller annan behandling regelbundet och du minns i början att det gjorde ont ont, inte skönt ont utan bara ont ont, sendan skönt ont efter ett tag och kanske kanske du gick ett tag när det faktiskt var riktigt skönt och behagligt och framför allt en avkopplande stund bara helt för dig själv :)

Men så plötsligt hade du dubbelbokat med en träning som krockade med ett föräldrar möte, eller en behandling som fick ställas in för ett möte på jobbet som kom lite plötsligt. Så du börjar tulla lite på den där regelbundenheten, du tänker att jag tar tag i träningen nästa vecka eller jag ringer och bokar en ny tid för behandling sen...

Sen rätt som det är säger det bara PANG BOM rätt i golvet... Knappen i jeansen flyger all världens väg eller man kör huvudet rätt in i väggen och det gör ont! Men det är helt normalt, det händer många och först var det ju en enormt härlig känsla att det gick! Eller hur?

Men här kommer det trixiga, för här måste vi välja... Vad gör jag nu?

Ett gammalt exempel som jag tror många hört förut: Din bil behöver olja till motorn och växellådan, spolarvätska så du ska kunna se ut genom rutan, luft i däcken så hjulen kan rulla framåt osv... det kallas underhåll. Slarvar det så kan det stå dig dyrt med en motor som kärvar, däck på sock mm.

Dina tänder borstar du 2 ggr/dag (hoppas jag!) annars får du gå till tandläkaren och det blir också ajajaj i både tänder och plånbok. Så därför sköter du dig, eller hur? Det kallas också underhåll ;)

Men din kära kropp och knopp i övrigt den förväntar vi oss att den bara ska fungera. Tuta och kör! Fullt ös och hur var det med underhållet där? Ojdå, det skulle jag ju ta tag i sen (?) och jag skulle ju boka ny tid så var det nog. Så då får vi börja om från början och ja då blir det lite dyrare i underhåll även här.

Mitt ekonomitips (?!) och smarttips här är att hålla dig till din underhållsplan när det gäller dig själv också! Det tjänar du alltid på. Bränner du ut dig, får ont i hela kroppen och hela livet säger stopp för att det är för mycket, för stressigt, för extra allt blir det en kostsam historia både ekonomiskt med sjukskrivningar och själsligt då vi ofta känner oss misslyckade för att vi inte klarade hela livspusslet som "alla andra gör". Innerst inne vet vi för den delen att inte alla andra klarar det eftersom det hela tiden kommer färska rapporter om att sjukskrivningarna ökar pga stressrelaterade sjukdomar.

Hur får vi stopp på eländet?

Ta hjälp av oss som utbildat oss till terapeuter, träningsinstruktörer, kostrådgivare, hälsorådgivare mm. Välj den form som du tycker om och mår bra av. Vi finns redo för er om ni vill, vågar och kan! Även vi som jobbar med det här faller igenom emellanåt, vi vet att det är svårt, att man måste kämpa och vi bör alla vara ödmjuka inför att livet kan vara skört, att livet är en värdefull gåva som vi kanske inte ska ta så förgivet utan känna en stor tacksamhet över.

Den friska har tusen önskningar, den sjuka bara en...

Vi har hört den många gånger. Läs den högt, ta in orden och bestäm dig för att vara snäll mot dig själv. Leta fram kartan, hoppa upp i sadeln igen och bara på det!

Jag tänker avsluta med en liten solskenshistoria jag fick till mig.

En kvinna som har svår värk sedan många år gjorde ett för henne nytt resonemang ang fönsterputsning. Hon bokade en tid och fick sina fönster (hon hade många i sitt hus) putsade både utvändigt och invändigt. Det kostade henne ca 400 kr och här blev det enligt henne dubbla vinster! Dels slapp hon ännu mera värk som hon brukar få efteråt och sen valde hon att lägga sina "chokladpengar" på fönsterputsning och gjorde på så sätt en vinst för midjemåttet också! Den lilla historien fick mig att le resten av dagen. Snacka om att göra rätt val i livet. Sådär tänker jag också resonera framöver i alla möjliga situationer :)

Ha det gott i vårsolen och tänk glada tankar! //Jill

/1039228.jpg

18 mar 2015