JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Våga va modig och njut av här & nu

Nu drar det ihop sig till semester och ledighet

En del har startat, andra ska snart gå på sin sista vecka... Visst ska det bli skönt? Visst har ni längtat? Jag jobbar måndag och tisdag i nästa vecka och sen tar jag ledigt från JILA 4 goodlife i 3,5 vecka. Är tillbaka igen v.32! 

Tid för reflektion

När väl semestern börjar så brukar det ta några dagar och ibland upp till en vecka innan man varvat ner så pass att det börjar stillna lite i alla tankar. 

Jag har pratat med ganska många den senaste tiden som berättat att de just denna sommar ska ge sig själva tid, uppmärksamhet och börja ta hand om sig på bättre sätt. Lite olika planer, men jag blir jätteglad av att höra och framförallt se. För i deras blickar har det funnits en speciell glimt som gjort mig varm om hjärtat. Kanske är det den varma våren och sommaren som gör gott i människor? Vi har slappnat av lite, släppt på spänningar, njutit mer än vanligt kanske? Vad tror du? 

"Saker" kan komma ikapp...

När man slappnar av, tillåter sig att vila så brukar reflektionerna komma av sig själv. 

Det kan vara jobbet, relationer med kollegor, vänner, släkt, partner. 

Det kan vara sin hälsa. Stressen man känt under en längre tid. Känslor som bubblar upp och på nåt sätt måste tas om hand. Eller att sommarkläderna från förra året blivit för små och man inte hunnit med det där med att komma i form inför beach 2018... Blä! 

Kanske kommer känslan av att sitta fast i sitt eget liv på ett sätt som kanske skaver en del i olika bitar. Ibland sprider sig skavet och blir riktigt jobbigt sår som infekterar det mesta. 

Bli sams med dig själv

Om du känner att något av ovan stämmer in på dig. Så kanske du "bara" ska släppa det och ha fokus på att bli sams med dig själv. Kanske ska du vara lite mera snäll emot dig själv, borsta bort skuldkänslorna från axlarna och ge dig en öm klapp på kinden, titta dig själv i ögonen i spegeln och säga att allt är ok ändå. Du är "Good enough" precis som du är i detta nu. Alla faller igenom emellanåt. Det blir inte som man tänkt sig... Kanske bara skönt att istället lägga sig i hammocken eller hängmattan en stund, lyssna på lite bra musik, läsa en bok, bara vara? 

Det tar bara en massa onödig energi av dig att klandra dig för att du inte nådde de där målen du satt, att du inte gick ner de där kilona du tänkt, att du kände att du inte hann med allt du borde gjort innan du sa hejdå till jobbet på några veckor? 

Kanske är det dax att vara modig?

/36767957_10155831790717799_8940313604486332416_n.jpg

Den här lille krabaten, Sune valp 6 månader, har gjort stort intryck på mig sedan han flyttade in hos oss. Vi har miljötränat honom, som det heter, och wow vilken modig kille han är! 

Han tittar sig nyfiket omkring med pliriga ögon, studsar omkring när vi är ute och går och har fått oss att häpna många gånger! 

Idag har han åkt motorbåt i skärgården runt Sturkö, Karlskrona. Han fick va i sin transportbur för säkerhets skull och han verkade gilla det. Vi gick i land på klipporna och han hoppade glatt omkring, smakade (tyvärr) på både fårbajs och måsskit... men ändå, denna modiga lilla voffs som är så trygg att han vågar vara modig. 

Kan det vara detta det handlar om? När vi är trygga med oss själva så vågar vi vara modiga. Vi vågar möta både gott och ont, göra de förändringar som krävs för att vi ska må bra, göra de förändringar som krävs för att vi ska njuta och ha roligt i livet. När vi är trygga...

Så vad börjar man?

Någon sa en gång på en föreläsning jag var på att det krävs "bara" ca 20 sekunder för att fatta ett beslut om ja eller nej i något man funderat på. När sedan beslutet är taget så kör man. Det läskiga är att säga JA eller säga NEJ. Kanske för att vi funderar för mycket på vad andra ska säga och tycka? 

/dbkhdsfxkaaivay.jpg

För min egen del så har jag också en del saker jag ska ta tag i denna sommaren under min ledighet. Semestern från JILA 4 goodlife ger mig möjlighet att reflektera, komma ikapp med annat som jag inte tagit tag i under denna vår. För mig har det varit sk. paus från det mesta ända sedan i höstas då mitt lilla företag fick sig ett rejält uppsving. Så mycket positivt det har fört med sig, men jag känner ändå att det är tid nu för lite vila från allt det. 

Vila för att ladda. Vila för att fylla på med familjeliv, med vänner som kommer på besök, festligheter, lite minisemesterresa med mannen, trädgårdsfix, altanfix mm. 

Så min egen första reflektion kom ett par dagar innan ledigheten börjar på allvar. 

Mitt bästa råd för att skapa trygghet omkring dig i ditt liv, för att du sedan ska kunna våga ta beslut som är bra för dig själv utan att ens fundera på vad andra ev. skulle säga om dig. 

Umgås med personer som ger dig energi, som du kan skratta med, vara dig själv med precis som du är utan att göra dig till. Samla på dig sköna stunder med sånt du gillar att göra. Fyll på ditt måbra konto. Läs de där böckerna om personlig utveckling, skaffa dig lite redskap och verktyg för att börja forma ditt eget liv till det du vill - utan rädsla.

Lås upp dörren, eller kanske den redan är olåst och bara behöver en liten putt för att öppna upp till nya roliga saker? 

Ha en fin sommar! Välkommen till mig igen från v.32!

Sommarhälsningar från Jill

8 jul 2018