JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Vi möter alla utmaningar - personlig utveckling

Med jämna mellanrum möter vi alla motgångar, stora som små.

Jag försöker se dem som utmaningar, något som kommer till mig för att jag ska öva mig på och lära mig något av dem.

Ibland möter man en motgång i form av en person som kanske bemöter dig på ett sätt som gör att du inte känner dig bekväm, som ifrågasätter, som är nedlåtande och försöker förminska dig.

Jag vänder mitt tänkande i dessa fall. Jag gör inte problemet till mitt utan låter personen behålla "sitt problem" och ger ett leende tillbaka. Jag ger mitt svar tillbaka med ett budskap att jag respekterar att du inte tycker lika som mig, det är helt ok för mig.

I lugn och ro kan jag sedan begrunda vad som sas, vilka åsikter uttrycktes och varför. Ska jag ta det till mig? Kan jag lära mig något av det här?

Konkreta åsikter med förslag om annat sätt att tänka, om andra tillvägagångsätt är värt mycket att få. Det ska jag absolut ta till mig och använda mig av i framtiden om jag behöver och detta i sig är ju inte heller en motgång.

Nedlåtande och förminskning visar däremot att personen är en osäker människa kanske trots en viss position. De är inte öppna för andras sätt att vara, tänka och göra. De visar ingen respekt och det kan vara så att de ser ett hot i antågande eller att de verkligen tror på att de är lite bättre än andra, att deras väg är den enda rätta? I de fallen behöver jag lämna det bakom mig och släppa taget om de ord jag fick till mig.

Det jag lär mig av ett sådant bemötande är att skärpa mina sinnen, fortsätta tro på mig själv och mitt eget värde. Jag lär mig också att vissa människor inte kommit så långt i sin personliga utveckling och att jag ska fortsätta bemöta med ett leende och ha överseende. Just där och då kunde inte personen visa respekt och det är deras problem, inte mitt.

Vi väljer alla hur vi bemöter andra i olika situationer. Nya bekantskaper vill jag fortsätta se på med nyfikenhet och vad spännande att höra vad den personen har att berätta.

Mitt sätt att vara är inte det enda rätta, det är bara ett sätt :) Jag har i många år burit med mig orden KÄRLEK - OMTANKE - RESPEKT. Jag har bestämt mig för hur jag vill vara och det är viktigt för mig att "leva som jag lär".

Det är viktigt att tänka och ge sig tid till att fundera kring det här med motgångar. Det är en stor energitjuv som påverkar mer än vad man tror och då tror jag att vi klarar det bättre med lite "verktyg" hur vi ska bemöta en motgång.

23 mar 2014