JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Vila & återhämtning

En av mina ventiler

Vi har väl alla våra sätt att släppa lite på trycket. Ett av mina är att skriva av mig. I många år bloggade jag anonymt på Aftonbladet och det gav mig ett sätt att få ut en del tankar på som jag behövde ventilera. Det var fin respons och jag hittade där flera personer att byta erfarenheter och tankar med privat. 2 av dem har jag fortfarande kvar som facebookvänner. 

Nu har jag mest använt mitt skrivande till mitt företag och det har också varit positivt och bra respons på. I dagens informationssamhälle kan vi dock alla känna att det är svårt att nå ut och att någon ska ta sig tid att läsa och reflektera. Det är bara så det är... 

Läget just nu

Läget just nu är vila & återhämtning för egen del. Det känns fortfarande ovant, men idag har jag sovit i över 3 timmar mitt på dagen! Vaknade kvart i tre :) 

Det är inte bara vid utmattning man behöver sova. Även för det jag har, som jag benämner stresschock för kroppen, behöver man vila mycket för att ge kroppen förutsättningar att läkas.

Jag har blivit kontaktad av flera stycken i all välmening som vill ge mig råd och tips. Dessa tas tacksamt emot och man vet aldrig när det man behöver höra kommer att sägas. Så därför är mitt råd att alltid lyssna på andra och visa ödmjukhet och respekt inför andras kunskaper och erfarenheter. 

/10cc64ae586d73e3f6332f6d2d33bc3a.jpg

Första delplanen är igång

Det är en bra bild här ovanför, men självklart kan man inte göra allt det här bums och på en gång! Då snackar vi stresspåslag... Men man kan börja välja en del av de här punkterna och plocka ut dem till en start. 

- Slow down är första prio! Här blev det 2 flugor i en smäll.

I detta följer mindfulness, gentle, rest och ease. 

- För att läkas behöver vi få kroppen i balans. Min var kaos i förra veckan och nu har jag tagit hjälp av en fantastiskt duktig kvinna som börjat arbeta med mig för att återställa balansen i inre organen, blod & lymfa, nervsystem osv. Precis som jag gör med mina ansiktszonbehandlingar. Det här är ett annat sätt som bygger på samma principer i grunden. 

För att fylla på med energi igen så behöver vi snåla med utgifterna (det som tar energi och det är det mesta). VILA & SOVA är därför prio 1. För att göra det så behöver du sakta ner på tempot.

När du saktar ner på tempot så ska du lyssna inåt. "Plötsligt" börjar dina tankar tala till dig, eller nej, plötsligt hör du dina tankar/din intuition (som alltid försöker tala till dig) som ger dig råd och insikter som gäller bäst för dig. 

De säger nog typ detta:

/1b31392e12d0fc0f8e6a86564fd74c08.jpg

"Ge dig själv tillåtelse att sakta ner tempot. Gå sakta framåt i livet"

Låt själen komma ikapp din fysiska kropp... eller som jag sagt mer än en gång senaste veckan: "Jag behöver hämta hem mig själv nu."

Sakta framåt och lägg till en sak i taget

Kika vidare på första bilden i inlägget. Vad kan jag plocka för godbitar som talar till mig? Idag känner jag att jag förmodligen kommer välja:

- Patiance. Att ha tålamod, låta det ta tid att läkas och fyllas på med ny energi.

- Adjusting the environment. Någon som läst om energiglaset jag ofta brukar prata med mina kunder om? Gör det tydligt på vad som tar energi i din vardag och vad som ger energi. En del saker måste få ta energi, så är det i livet med basicgrejjer. Men ofta kan man se att man har en stor obalans i vad som tar och vad som ger. Då är det dax att stryka bort en del från vad som tar. Kanske inte för alltid, men tills du känner att du har fyllt på tillräckligt så kan det vara bäst att avstå. För din hälsas skull. 

- Accepting, awarness, pleasure och focus on the process är bra att ha med sig. Vissa punkter känns så självklara, men de är bra att ha med för sitt medvetande om att det är viktiga detaljer för att må sitt bästa jag. 

När jag landat och börjat läka så kommer stegen med att blicka framåt och dra upp en ny livsstig efterhand insikter och nya vägar känns möjliga för mig. 

Gillade den här bilden och log när jag läste :)

/5c887c5e07b0de6930863223712804c0.jpg

Ja, det är sant att det bästa i livet är gratis. Ibland vill vi så mycket. När vi stannar upp och känner, inte bara tänker, vad som känns viktigt och ger oss de där feelgoodkänslorna så är det mycket av det som vi inte ens reflekterar över i vår vardag. Ändå betyder det så mycket och gör så gott i själen. 

Vad tycker du gör dig glad?

Kommentera gärna i blogginlägget vad du gör för att må bra och fylla på med energi och glädje. Delad glädje är ju ändå dubbel glädje och kanske kan du bidra med något tips som någon annan fastnar för och inte tidigare tänkt så mycket på. 

Jag kommer använda en del av min tid till att skriva. En del hamnar offentligt och del hamnar vidare för arkivering och andra projekt som komma skall... 

Tack igen till alla som hört av sig med omtanke! Det värmer och betyder mycket för mig.

Kram Jill

10 dec 2018