JILA 4 goodlife

#lipomassage #diamantslipning #massage #ansiktszonterapi #japansk facelifting #healing

Visst har kosten stor betydelse för vår hälsa

Fler och fler rapporter kommer med fakta om hur mycket kosten påverkar vår hälsa. Råvaror som är besprutade med riktigt farliga bekämpningsmedel mm. Jag vet inte hur mycket just du har läst om det, men hos mig snurrar tankarna på och jag känner i hela mitt inre att jag måste sätta mig in mer i allt.

Mitt första val och prioritet är att byta ut så mycket som möjligt till ekologiskt. Det har jag redan börjat med för ca 1 år sedan, men nu känns det ännu mera viktigt ju mer info jag skaffat mig.

Kan ni tänka er att det är arsenik i riset från Kina? En farlig tungmetall som sprutas på risodlingar som bekämpningsmedel för att rädda grödorna! Detta får vi i oss och har vi väl fått tungmetaller i kroppen så sätter de sig i våra celler och är mycket svåra att få ur kroppen. Nu blir jag rädd på allvar! Är det är lagligt? Är det ok? Ni vet när vi får till svar att det är så liten mängd som ligger under gränsvärdena, pustar du ut och bli lugn då? Det blir inte jag i alla fall. Jag vill absolut inte äta arsenik, även om det är pyttelite. Vi får liksom inte ens avgöra själva för det är ingen som talar om det här för oss... eller visste ni?

Går vi över till kycklinguppfödarna så är det många som använder steroider för att de ska växa snabbare så att mer pengar kan tjänas. Dessa hormoner finns kvar i köttet när vi äter det och kan orsaka hormonrubbningar hos oss människor. Fundera på ordet "Broilerhöns"... Hormonstinna kycklingar? Inte alla matproducenter såklart, men hur ska vi få veta vilka som har och inte har? Jag har tänkt mig hela tiden att det är sk. safe att äta kyckling, nyttigare än rött kött. Stämmer det eller inte?

Mina personliga val nu blir också att köpa näroldat, närproducerat och svenskt så mycket det går. Jag säger inte att Sverige är bättre än alla andra, men i vårt land finns kontroller vilket jag inte kan veta om det finns i andra länder och det fraktas inte så långt samt vill jag bevara jobben för våra svenska bönder och matproducenter överhuvudtaget. Där jag bor finns lantstånd längs vägarna i småbyarna som odlar ekologiskt och det kan väl knappast bli bättre? Kommer också att försöka mig på att odla mer än jordgubbar, smultron, basilika och timjan detta året. Fick tomatplanta från sonens skola och lyckades odla upp ca 20 tomater som vi med andakt åt förra sommaren =)

Frågan många ställer sig är: Vad kan jag göra själv? Det känns så krångligt! Det tycker jag också, men alternativet att fortsätta blunda känns omöjligt för mig. Mitt tips är att börja i små steg, läsa in sig lite i taget. Kanske börja byta ut det man kan till ekologiskt i första hand. Sedan gå vidare och lite kritiskt granska vad det man äter innehåller. Laga mer från grunden.

När tid finns ska jag lägga in lite tips på nyttiga lunchsmoothisar som man kan ta med till jobbet eller ha som lättare kvällsmat.

För visst har kosten stor betydelse för vår hälsa!

7 mar 2014